Billedet snyder lidt, for musens belysning er faktisk ikke så jævnt fordelt, som det ses her.

Sandberg Lightflow 6D

Den billiga musen har vissa brister, men överlag får du en bra mus för pengarna.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Sandberg
7.9

Lightflow 6D har många funktioner som dyra gamermöss har, men till en bråkdel av priset.

Installationen består helt enkelt av att ansluta musens USB-kabel till en tillgänglig port på datorn, sedan är Lightflow 6D redo att användas direkt. Den har en relativt låg vikt och glider lätt över underlaget med låg friktion. De två primära knapparna på ovansidan ger tillräckligt motstånd så att du får en tydlig känsla av när de är helt nedtryckta. På sidan finns två knappar för att exempelvis hoppa fram och tillbaka mellan besökta webbplatser. De är välplacerade så att de enkelt kan nås med tummen.

Mushjulet är dock inte av bästa kvalitet: det är lite löst i upphängningen och rullningen är inte helt jämn när man rör hjulet fram och tillbaka. Framför hjulet finns en stor ratt som används för att justera musens precision i tre steg.

Den interna belysningen kan ses genom springor i musen. Det finns ingen avancerad programvara för att ställa in ljuset, så det pulserar bara långsamt via ett redanförinställt färgmönster. Ljuset är inte jämnt fördelat, vilket förmodligen är det mest synliga tecknet på att du inte får en riktigt dyr mus. Man ska ändå ha i åtanke att varken designen och materialen är dåliga med tanke på den
låga prislappen.


+ Bra primära knappar

+ Genomtänkt placering av knapparna

– Ojämnt mushjul

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Den billiga musen har vissa brister, men överlag får du en bra mus för pengarna.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
6
Kabellängd
1,5 m
Mått
12,7 x 6,6 x 3,9 cm
Vikt
100 g
Sensor
3600 DPI