Du kan ændre vægten ved hjælp de fem gram tunge lodder i bunden af musen.

Sandberg Destroyer Flexweight Mouse

Spännande och billig mus.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Sandberg
7.5

Sandbergs Destroyer Flexweight ser ut att kosta mycket mer än vad den i själva verket gör. Efter att ha använt den i några dagar känns det dock som att det trots allt finns ett samband mellan priset och kvaliteten.

Destroyer Flexweight har hela nio knappar, inräknat mushjulet – som också kan tryckas ned på samma sätt som en knapp. Musen är utformad efter handen och det finns en liten bekväm utbyggnad att vila tummen på. Med ett undantag sitter alla knapparna där fingrarna vill att de ska vara.

Det följer inte med någon manual, så här gäller det att prova sig fram för att förstå sig på alla funktioner och finesser.

Vissa delar av musen kan lysa i olika färger, men vi lyckas aldrig komma på ett sätt att ändra färgerna. I stället tycks färgen vara avhängig den inställda känsligheten. Färgerna skiftar nämligen gradvis från lila till rött när pekarens hastighet ändras.

På undersidan finns det en bred lucka som döljer fem små vikter. Dessa kan med ett visst besvär pillas loss en och en för att ändra musens vikt. Den som känner behov av att ställa in exakt hur mycket musen väger får nu alltså sitt.

Destroyer Flexweight är i grund och botten en bra mus som ger mycket för pengarna. Men med nio knappar och utbytbara vikter borde det följa med en instruktion om hur de olika funktionerna ska användas. Men det är förstås dyrt att skriva och översätta manualer.


+ Bra utformning
+ Nio knappar
Ingen manual

Läs mer om Sandberg Destroyer Flexweight Mouse


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En utmärkt mus till ett högst rimligt pris. Men man får själv luska ut hur alla funktioner ska användas.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
9
Kabellängd
1,5 m
Mått
21,5 x 16 x 6 cm
Vikt
250 g
Sensor
4200 dpi
Övrigt
Utbytbara vikter