Lyset er fordelt i lammeller, der sørger for at lyset kan "bevæge" sig i næsten hele musens indre.

Roccat Kone XP

Roccat Kone XP är en kvalitetsmus med inbyggd ljusshow.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Roccat
9.1

Roccat Kone XP är en datormus av hög kvalitet. Förkortningen XP i namnet har inget med Windows XP att göra utan står för Experience Precision och är en hänvisning till musens känsliga sensor. Så fort du placerar handen på musen märker du att det har lagts ner mycket arbete på att optimera formen och knapparna. Det finns till exempel många knappar, men alla sitter placerade så att de kan nås utan att byta grepp om musen för att sträcka ut fingrarna. Vår favorit är tumknappen – en lång knapp som löper parallellt med underlaget på ett par millimeters höjd. Det krävs bara en liten vridning med fingret för att använda den.

Det går att styra alla knappars funktioner med verktyget Swarm som är Roccats Windows-program för att hantera alla inställningar. Det mesta är lätt att hitta i och allt är översatt till bra svenska, men inställningen för precisionsknappen är inte särskilt intuitiv och vi behövde experimentera en del för att få den som vi ville.

Det har gjorts väldigt mycket med belysningen. Chassit är delvis genomskinlig och ljuset är fördelat längs en rad banor inne i musen. Det ger snygga effekter som du själv kan anpassa i Swarm. 

Musens långsidor är klädda med räfflad plast. Det enda vi på allvar skulle vilja ändra på med Kone XP, om vi kunde, skulle vara att byta ut plasten mot en mjuk gummi-beläggning för att få ett lite bättre grepp om musen.


+ Bra placering av knapparna

+ Snygg belysning

– Lite för släta sidor

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Roccat Kone XP är en kvalitetsmus med inbyggd ljusshow.

Specifikationer

Märke
Roccat
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
13
Kabellängd
1,8 m
Mått
12,6 x 7,6 x 4 cm
Vikt
104 g
Sensor
19.000 DPI