Hvis du holder den lange knap på siden ned, skifter alle andre knapper funktion.

Roccat Kone XP Air

Roccat Kone XP Air är en utmärkt trådlös mus med en egen praktisk laddstation.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Roccat
9.2

Det är svårt att hitta några direkta svagheter med datormusen Kone XP Air, möjligtvis med undantag för det höga priset.

Musen är perfekt utformad för en genomsnittlig manshand och alla knappar utom en sitter precis där de ska, så att de är lätta att nå med fingrarna. Knappen för att ställa in musens precision är dock placerad precis i mitten av musen och du måste släppa greppet för att nå den med pekfingret. Den kunde Roccat gärna ha placerat lite längre fram mot mushjulet.

Vid tummen sitter en lång, platt knapp som kan användas precis som tangentbordets Skift-tangent. Om du håller knappen intryckt kan alla andra knappar på musen tilldelas en alternativ funktion. Det finns sex knappar på musens sida och hjulet kan användas som tre knappar genom att trycka det åt höger, vänster eller rakt ner. Totalt kan du tilldela hjulet och musens knappar 29 olika funktioner. Den trådlösa musen laddas genom att placera den i en laddstation som sticker upp en bra bit över bordet. Placera musen på laddstationen så klickar de två lätt på plats, och de två små kontakterna under musen börjar överföra ström. Fördelen med stationen är att det är enklare att ladda musen än genom att ansluta en USB-kabel till den varje gång. Laddstationen har till och med en USB-port, så att du kan ansluta den medföljande trådlösa USB-dongeln till den och slipper använda två USB-portar på datorn.

Roccat Kone XP Air har upp till 100 timmars batteri, men om du kommer ihåg att parkera musen i laddstationen när du inte använder den så borde du aldrig ens komma i närheten av att få slut på ström.

Roccats styrprogram för musen är ganska omfattande och du kan bland annat se signalstyrkan på den trådlösa anslutningen samt ställa in ljuset i musen som du vill ha det. Kone XP Air är den trådlösa versionen av en av våra favorit-möss från det senaste året. Om du föredrar en mus med sladd kan du läsa vårt test av föregångaren i Testzonen på vår hemsida.


+ Många funktioner

+ Bra design

+ Praktisk skift-knapp

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Roccat Kone XP Air är en utmärkt trådlös mus med en egen praktisk laddstation.

Specifikationer

Märke
Roccat
Anslutning
USB, Bluetooth
Antal knappar
13
Mått
12,6 x 7,2 x 4 cm
Vikt
99 g
Sensor
19.000 DPI