PC-tidningens testar Roccat Kone Pure Ultra

Roccat Kone Pure Ultra

Extremt lätt mus

av Markus Dahlberg #Mus #Roccat
8.8

Roccat har tagit sin drygt ett år gamla mus Roccat Kone Pure Owl-Eye och förädlat den ytterligare. Den stora grejen är att Pure Ultra väger 25 procent mindre än föregångaren – den väger 66 gram och är en av de lättaste möss vi någonsin har haft på musmattan.

Inte för att det nu behövs någon musmatta. Den optiska sensorn på 16000 dpi är hyperkänslig och fångar upp alla rörelser med stor precision. Det märks verkligen när man försöker finlira med pekaren på skärmen. Där enklare möss får pekaren att hoppa och darra lite, ser Pure Ultra till att den flyter sakta men bergfast fram över skärmen.

På undersidan sitter det två rejäla glidplattor som ger bra stöd och ser till att musen kan förflyttas över underlaget med minsta möjliga motstånd.

En annan intressant detalj är greppet. Roccat har fått till en form på musen som gör att den sitter som gjuten i handen. Tillsammans med ett stramt mushjul och perfekt avvägda knappar är det få konkurrenter som rår på Kone Pure Ultra. Den må vara enkel, men den är makalöst bra.

Roccat Kone Pure Ultra är egentligen en spelmus och därför fungerar den tillsammans med inställningsprogrammet Swarm. Det går bland annat att ställa in färgen på den alltför starkt lysande logotypen (ingen fara – den hamnar under handen så att man slipper se den.) Det går även att programmera knappar, ställa in känsligheten, hur högt musen kan lyftas innan sensorn stängs och mycket mer.

Inget av detta spelar egentligen någon roll. Pure Ultra är en fantastisk mus av hög kvalitet som är en lika bra prydnad för kontoret som för spelhörnan.


+ Superlätt
+ Fantastisk precision
Dyr

Läs mer om Roccat Kone Pure Ultra


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En lätt och skön mus med hög precision. Hög byggkvalitet och många funktioner.

Specifikationer

Märke
Roccat
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb 2.0
Antal knappar
7
Kabellängd
1,8 m
Mått
115 x 70 x 39 mm
Vikt
66 g
Sensor
Roccat Owl-Eye 16000 dpi