Test av Roccat Kone Pure Owl-Eye

Roccat Kone Pure Owl-Eye

En lite mindre spelmus med i stort sett perfekt passform. Fungerar ypperligt på de flesta underlag tack vare den uppdaterade och känsliga sensorn.

av Markus Dahlberg #Mus #Roccat
8.5

Det är inte ofta man lägger handen på en mus som känns så rätt som Roccat Kone Pure Owl-Eye. Den är ganska liten och perfekt rundad för mina händer (handskstorlek 10). Ytan är mycket behaglig och alla knappar sitter på rätt ställen. Tummen vilar skönt i den väl tilltagna urgröpningen till vänster och rullhjulet är perfekt balanserat. De två knapparna för att ändra pekarens hastighet är lätta att pricka rätt utan att man behöver titta på dem.

Owl-Eye kunde mycket väl vara en bra vanlig mus, om det inte vore för den stora logotypen i framkant. Den kan lysa i all världens färger om man så önskar. Detta är alltså en spelmus.

Alla inställningar sköts som alltid när det gäller Roccat via programmet Swarm. Och precis som vanligt är det krångligt att installera det. Installationen kräver av MS Visual C++ 2017 installeras och det sker automatiskt. Sedan måste datorn startas om och installationsprogrammet startas igen manuellt. Det kräver då att MS .NET Framework installeras, vilket så sker. Därpå installeras Swarm, men det startas inte automatiskt. Det får man göra själv. I Swarm måste sedan en modul för Pure Owl-Eye hämtas och installeras. Först nu är alla funktioner i musen tillgängliga. Har man riktig tur kan Swarm behöva uppdateras också. Allt detta för att få en mus att fungera. Lägg av!

I Swarm, som är på svenska, går det att ställa in precis allt. Det mesta här är obegripligt för alla som inte spelar dagarna i ända. Det fina med Owl-Eye är dock att den fungerar ypperligt som en vanligt mus. Sensorn är hyperkänslig och pekaren kan fara fram över skärmen i blixtens hastighet. Men genom att ändra pekarhastigheten med knapparna till något mer sansat får vi en mus som läser av underlaget med precision, vilket i sin tur gör att pekaren hamnar exakt där man önskar. Och detta är en fördel även för den som aldrig spelar.


+ Bra passform
+ Rätt storlek
+ Rimligt pris
Krångligt program


Roccat Kone Pure Owl-Eye finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Roccat Kone Pure Owl-Eye

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En riktigt bra mus som är skön att hålla i. Hög precision på de flesta underlag.

Specifikationer

Märke
Roccat
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
7
Kabellängd
1,8 m
Mått
115 x 70 x 39 mm
Vikt
88 g
Sensor
Owl-Eye 12000 CPI
Övrigt
Finns i svart eller vitt