Den lange knap ved tommefingerens placering kan holdes nede for at give de andre knapper to funktioner.

Roccat Kone Air

Roccat Kone Air är en riktigt bra men också ganska basal, trådlös mus.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Roccat
8.6

Roccats senaste datormus ligger perfekt i handen – om du använder höger hand för att styra den. Den ergonomiska utformningen beror nog framför allt på att Roccat Kone Air bygger vidare på en beprövad design från en hel rad tidigare möss i Kone-serien. Sidorna är belagda med ett mjukt material som ger bra grepp och det finns en liten hylla för att vila tummen.

Du har färre knappar tillgängliga änpå de dyrare Kone-mössen, men de sitter väldigt bra placerade så att dewww är lätta att nå. Man har sparat lite här och där för att göra musen till en av de billigaste i Kone-serien. Den drivs till exempel med vanliga AA-batterier. Du bestämmer om du vill använda ett batteri och få en lätt mus med kort batteritid, eller om du hellre vill sätta i två batterier och få en lite tyngre mus med upp till 800 timmars batteritid.

Längst ned kan du flytta ett litet reglage mellan tre lägen: Bluetooth, USB-adapter eller avstängd. Det är enklast att få Kone Air att fungera tillsammans med den medföljande USB-adaptern, som bara behöver plockas ut ur en hållare bredvid batteriet och anslutas till en ledig USB-port på datorn.


+ Bra ergonomi

+ Lång batteritid

– Inte laddningsbar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Roccat Kone Air är en riktigt bra men också ganska basal, trådlös mus.

Specifikationer

Märke
Roccat
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Bluetooth/USB
Antal knappar
7
Mått
13,2 x 8,2 x 4,3 cm
Vikt
119 gram
Sensor
19.000 DPI