Roccat Burst Pro er usædvanlig godt belyst indefra.

Roccat Burst Pro

Lätt mus med spännande ljus.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Roccat
8.4

Roccat Burst Pro är förmodligen den lättaste musen som vi någonsin har testat. Ovansidan är perforerad med sexkantiga hål för att hålla vikten nere och det är förstås effektivt. Burst Pro väger faktiskt bara 68 gram. De bikakeformade hålen har dock ett syfte till. De låter oss njuta av det färgglada ljus som lyser i musens inre.

Av viktskäl, kan man förmoda, får vi inte heller något överdåd av knappar. Här finns bara de som gör någon nytta i Windows: De stora höger-/vänsterknapparna på ovansidan förstås, samt två tumknappar på sidan. Det intressanta är att knapparna inte trycker på mekaniska brytare, i stället används ljus. När en knapp trycks ner bryts en ljusstråle, vilket enligt Roccat ger kortare svarstider än traditionella brytare. Dessutom ska knapparna hålla dubbelt så länge. Inget av dessa två anspråk har vi tyvärr kunna prova.

Den glatta undersidan tillsammans med den låga vikten gör att Burst Pro verkligen flyter fram över musmattan. En positiv bieffekt av den låga vikten är att vi aldrig blir trötta i handen på det sätt som en tyngre mus kan orsaka.

Burst Pro är aningen mindre än standardmusen. Den är perfekt för dig med lite mindre händer. Med en stor hand är det svårt att få ett vilsamt grepp om musen. I vilket fall som helst är musen lite väl glatt och det hade varit önskvärt med något material som ger bättre grepp på sidorna.

Musen är egentligen symmetrisk och kan man bara undvara tumknapparna fungerar den utmärkt även i vänster hand.


+ Ovanligt lätt
+ Optiska kontakter
Glatt yta

Läs mer om Roccat Burst Pro


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En otroligt lätt och färgglad mus som med unikt glid över musmattan.

Specifikationer

Märke
Roccat
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
6
Kabellängd
1,8 m
Mått
12 x 5,8 x 3,87 cm
Vikt
68 g
Sensor
16 000 dpi