Der er lys på både over- og undersiden af Cobra Pro.

Razer Cobra Pro

Cobra Pro är en bra trådlös mus, men vi hade velat ha trådlös laddning med tanke på det höga priset.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Razer
8.1

Den trådlösa musen Razer Cobra Pro klarar inte riktigt av att leva upp till sin höga prislapp. Den är inte lika lätt som sina smidigare konkurrenter, och den erbjuder inte lika många funktioner som de mest avancerade datormössena.

Cobra Pro har symmetrisk design, så den passar lika bra för höger- som för vänsterhänta. Däremot finns det två knappar på musens vänstra sida som är svåra att nå om du använder vänster hand. På ovansidan framför mushjulet finns en knapp som justerar musens precision med ett enda tryck.

Ovansidan på Cobra Pro är till största delen matt och inte speciellt känslig för fingeravtryck. Gummibeläggningen på sidorna ser till att du alltid har ett bra grepp.

Vi skulle lätt klara oss utan alla färgade lampor som finns både på musens över- och undersida, om det resulterat i att musen hade fått lite mer batteritid och en lägre vikt. Som det är nu kan du använda den i upp till 170 timmar med en Bluetooth-anslutning. På undersidan av Cobra Pro kan du ta bort en liten rund skiva. Detta ger tillgång till trådlös laddning genom att placera musen på en dockningsstation. Den ingår däremot tyvärr inte när du köper musen, vilket hade känts naturligt för en mus i den här prisklassen. Den här ”budgetversionen” som vi testade laddas med hjälp av en vanlig USB-C-kabel.


+ Gummisidor ger bra grepp

+ Höger- och vänsterhänt

– Trådlös laddning kostar extra

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Cobra Pro är en bra trådlös mus, men vi hade velat ha trådlös laddning med tanke på det höga priset.

Specifikationer

Märke
Razer
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Bluetooth
Antal knappar
5
Mått
11,9 x 6,3 x 3,8 cm
Vikt
77 g
Sensor
30.000 DPI