Musen fås i både sort og hvid.

Mountain Makalu 67

Mountain Makalu 67 är en bra och genomarbetad lättviktsmus, som känns bra i handen även efter en lång tids användning.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Mountain
8.7

Makalu 67 är en väldigt lätt och väl konstruerad datormus. Alla hålen i chassit håller inte bara vikten nere, utan får också musen att kännas sval även efter en lång tids användning. Musens plast är matt och drar inte till sig kladdiga fingeravtryck.

Det är en högerhänt mus som med sin långa kropp ligger bra i medelstora och stora händer. Kontakterna under de två primära knapparna är välbalanserade, så att de är lätta att trycka ner. Samtidigt är de inte så känsliga att du råkar aktivera dem bara genom att vila fingrarna på dem. På ena sidan av Makalu 67 sitter det två extra knappar bra placerade vid tummen.

Mushjulet snurrar lätt, men ger ändå en tydlig känsla för de små guppen som det ger, så att det går att känna hur långt du har snurrat det. Vid mushjulet sitter en knapp som kan användas för att byta mellan musens profiler, så att den får den precision du behöver för olika uppgifter.

Profilerna ställs in i musens program för Windows och små LED-lampor vid profilknappen visar vilken inställning du har den inställd på. Vi kunde dock inte se LED-lamporna när vi hade handen på musen, så de är inte till så väldigt stor nytta. Siffran 67 i namnet är också dess vikt mätt i gram. Den låga vikten bidrar till att Makalu 67 glider lätt över underlaget och den 1,8 meter långa tygkabeln trasslar inte och kommer därför inte heller i vägen.


+ Mycket lätt mus

+ Bra kontakter i knapparna

– Få knappar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mountain Makalu 67 är en bra och genomarbetad lättviktsmus, som känns bra i handen även efter en lång tids användning.

Specifikationer

Märke
Mountain
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
4
Kabellängd
1,8 m
Mått
12,7 x 7,02 x 4,22 cm
Vikt
67 g
Sensor
19.000 DPI