Test av Microsoft Pro Intellimouse

Microsoft Pro IntelliMouse

Proffs- och spelversion av Microsofts klassiska mus.

av Markus Dahlberg #Mus #Microsoft
8.7

Pro IntelliMouse är i rakt nedstigande led släkt med den första IntelliMouse som lanserades 1996. Namnet användes därefter på en rad olika möss fram till 2006, då IntelliMouse Explorer 3.0 släpptes. Sedan dess har det varit tyst. Men många datoranvändare som var med på den tiden har inte glömt Microsofts mus, som satte standarden för hur en modern mus till datorn ska se ut.

För ett par år sedan dök plötsligt Classic IntelliMouse upp. På ytan samma mus som tidigare, men under skalet uppdaterad med den senaste tekniken. Nu är det dags för den musen att uppgraderas med en vassare sensor, förbättrade knappar och ökad precision.

Pro IntelliMouse är lika mycket en klassisk mus som en udda fågel. Microsoft lanserar den som en spelmus som fungerar lika bra till arbete. Till formen är den identisk med sina föregångare. Det enda som signalerar att någonting har hänt är en lysande remsa i framkantens nedre del. Remsan täcks helt av handen när musen används, så vi förmodar att detta bling-bling är till för att lysa upp skrivbordet medan man ägnar sig åt annat.

Den här LED-remsan är också de enda som skvallrar om att detta är en spelmus. Avskalade produkter med stram design ligger i tiden, så den datorspelare som vågar sig på Pro IntelliMouse har mycket att vinna. Detta är helt klart en kompetent mus som fungerar alldeles utmärkt till spel. Via programmet Mouse and Keyboard Center går det att ställa in precis allt och lite till. Rosa ljus i remsan? Okej. Ändra funktion för någon av de fem knapparna? Inga problem. Justera sensorns upplösning till maximala 16000 DPI (så att pekaren far över skärmen i ljusets hastighet) Absolut. Låta musen hjälpa till att rita raka linjer (så kallad angel snapping)? Ja visst. Rent tekniskt är det fullt pott, men är verkligen utseendet tilltalande för spelare?

Som en arbetsmus är Pro IntelliMouse i stort sett perfekt. Den är skön att hålla i och hela handen får bra stöd. Alla knappar är perfekt placerade och de kan som sagt programmeras för att underlätta arbetet. Den lite sträva ytan ger ett bra grepp och sensorn läser av i stort sett vilket underlag som helst utan minsta störning. Ett annat plus är den tygklädda sladden som glider fint över skrivbordet utan att rulla ihop sig.

Det är svårt att inte gilla Pro IntelliMouse. Det är bara priset som stör, och kanske det faktum att den är ganska stor.


+ Bra passform
+ Känslig
+ Lång, tygklädd sladd
Dyr

Läs mer om Microsoft Pro IntelliMouse


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En stor mus som fungerar på nästan alla underlag. Perfekt passform och känslig sensor.

Specifikationer

Märke
Microsoft
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb 2.0
Antal knappar
5
Kabellängd
1,83 m
Mått
13,2 × 6,9 × 4,3 cm
Vikt
140 g
Sensor
PixArt PAW3389PRO-MS