Pladen på musens bagende kan rykkes, så musen bliver større eller mindre.

Mad Catz The Authentic R.A.T. Pro S3

En bra mus när det kommer till precisionsarbete, men vid längre användande blir man trött i handen.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Mad Catz
8.4

R.A.T. Pro S3 liknar en datormus som har skapats av en halvgalen vetenskapsman, men den är inte riktigt så galen som den ser ut.

Det går att ändra dess märkliga form bland annat genom att skjuta den bakre delen framåt eller bakåt. Det är dock svårt att vila handen ordentligt ovanpå musen, så under vårt test föredrog vi att ha plattan längst fram och hålla musen i ett så kallat klogrepp. Det var inte någon bekväm ställning vid flera timmars oavbrutet arbete, men för precisionsarbete med exempelvis bildbehandling och spel var det bra.

Det finns bra knappar på R.A.T. Pro S3, och de som sitter på sidan är alla lätta att nå med tummen. På musens vänstra sida sitter en liten hylla parallellt med underlaget, där du kan vila tummen medan du använder musen.

Om du vill ha belysning i musen kan du få det. Ljuset är inte bara dekoration, det visar även vilken upplösning musen är inställd på, så att du eventuellt kan höja eller sänka den genom att trycka på knappen som sitter på ovansidan.

R.A.T. Pro S3 ansluts till datorn med en två meter lång tygkabel som inte trasslar sig speciellt lätt. Du kan använda musen genom att ansluta den till en USB-port, men för att anpassa dess funktioner behöver du programvara som finns på Mad Catz hemsida.


+Formen kan ändras

+ Bra knappar

– Inte anpassad efter långa stunders arbete

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En bra mus när det kommer till precisionsarbete, men vid längre användande blir man trött i handen.

Specifikationer

Märke
Mad Catz
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
7
Kabellängd
2 meter
Mått
11 x 8,5 x 3,5 cm
Vikt
80 gram
Sensor
7200 DPI