I venstre side sidder en bred hylde til at hvile tommelfingeren på.

Mad Catz R.A.T. 8+ ADV

Dette är musen för dig som själv vill bestämma över musens utseende och storlek.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Mad Catz
8.8

Du bestämmer hur din mus ska se ut med R.A.T. 8+. Den här avancerade datormusen kan justeras med skruvar och anpassas med reservdelar så att den blir precis som du vill ha den.

Musen är färdigmonterad, men det går att byta ut delar så att den till exempel blir mjukare och inte lika hal. Som utgångspunkt påminner musen om en prototypbil från Ferrari med sin röda högglanslack och de svarta detaljerna. Det går till och med att justera musens fysiska längd med en tumskruv i änden, men om musens sidor ska bytas ut mot reservdelarna från  asken krävs en liten skruvmejsel som tyvärr inte medföljer.

Trots att musen kan anpassas på många sätt kommer den aldrig att ligga helt perfekt i handen. Det är inte en ergonomisk mus för många timmars arbete vid datorn, utan ett avancerat precisionsverktyg som gör det roligare att spela. Vi lärde oss dessutom att uppskatta att musen har två hjul, ett för lodrätt och ett för vågrätt rullning. Detta gjorde att det blev betydligt enklare att manövrera runt i ett stort kalkylblad.

Vi visste inte att musklick kunde vara så tillfredsställande, men de två primära knapparna på R.A.T. 8+ gör det helt enkelt till ett nöje att klicka loss. Det behövs bara rätt tryck och knappen rör sig lite längre upp och ner än hos andra möss, så känslanför när knappen är nedtryckt är helt enkelt strålande. Perfekt. De flesta av de många övriga knapparna är lätta att nå och även dessa fungerar precis som de ska.


+ Kan justeras på många olika sätt

+ Fantastiska knappar

– Inte så bra för långa sittningar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Dette är musen för dig som själv vill bestämma över musens utseende och storlek.

Specifikationer

Märke
Mad Catz
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
9
Kabellängd
1,8 meter
Mått
11,9 x 8,8 x 3,9 cm
Vikt
157 gram
Sensor
20.000 DPI