Test av Logitech Pro Wireless

Logitech Pro Wireless

En avskalad och enkel proffsmus med oöverträffad sensor och kvalitet.

av #Mus #Logitech
8.8

Om det inte vore för prislappen skulle ingen märka Logitechs nya mus Pro Wireless. Den ser ut som vilken annan mus som helst. Den är kolsvart, har sju diskreta knappar och en form som andas kontor. Det enda som skvallrar om att detta är något annat är det lysande G:et mitt på musen. Men så fort man börjar använda den märks det att den inte är som andra.

Storleken är i det närmaste perfekt och kurvningen klockren. Handen landar vilsamt på den och alla knapparna sitter exakt rätt. Den är överraskande lätt och den glider smidigt över vilken bordsyta som helst. Ytan är plastig men mysigt matt och sträv.

Det som särskiljer Pro Wireless från andra möss är den underbara sensorn som läser av underlaget med oöverträffad precision. Det resulterar i att pekaren hamnar exakt där man vill utan de där små hoppen som är så irriterande från billiga möss när man försöker träffa rätt mellan två bokstäver i en text. Sensorn är på hela
16 000 dpi och den fungerar riktigt bra även på vårt svåra vita skrivbord, som många andra möss inte alls gillar.

Alla knappar kan konfigureras via programmet Logitech Gaming. Namnet avslöjar att Pro Wireless är framtagen för spel, men eftersom den är utformad som en vanlig mus fungerar den ypperligt vid allt precisionsarbete med datorn. Den som behöver pilla på pixelnivå lär inte bli missnöjd.

Ett plus är att musen fungerar lika bra i vänster hand. Sidoknapparna kan flyttas och ersättas av små lock som följer med i paketet. Sidoknapparna samt ett lock på undersidan, som döljer facket för usb-adaptern, sitter fast med magneter som är lagom starka för att hålla grejerna på plats samtidigt som det är (ganska) lätt att pilla loss dem.

Det följer med en usb-sladd för att ladda upp musen. Den fästs i framkant och det går att använda Pro Wireless som sladdmus medan laddningen sker. Batteritiden är korta 48 timmar om ljuseffekterna är på. Det är inte optimalt, men sladden är mjuk och stör egentligen inte alls.

Det är förståeligt att Pro Wireless är dyr eftersom Logitech säger sig ha jobbat med den i två års tid, men 1 600 kronor är saftigt.


+ Härlig mus
+ Total perfektion
+ Perfekt för precisionsarbete
Trist prislapp


Logitech Pro Wireless finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Logitech Pro Wireless

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En av de bästa möss vi har provat. Oerhört känslig sensor som klarar vilket underlag som helst. Perfekt precision.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Ja / ja
Anslutning
Usb
Antal knappar
7
Kabellängd
1,8 m
Mått
12,5 x 6,3 x 4 cm
Vikt
80 g
Sensor
100 - 16000 dpi
Övrigt
Usb c-adapter, 4 knappersättare