Test av Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3

Trådlös mus med en helt ny typ av snabbrullande mushjul.

av Markus Dahlberg #Mus #Logitech
8.9

Den perfekta datormusen finns inte, men med MX Master 3 har Logitech kommit väldigt nära. Det är förstås omöjligt att prata om en perfekt mus för alla, men när känslan av att hålla i en mus försvinner och den blir ett med handen – då måste något ha hänt.

Undertecknad har använt datorer sedan tidigt åttiotal. Då fanns det inga möss, men under åren som har gått sedan dess har många pekdon passerat mitt skrivbord. Några varianter har utkristalliserats som favoriter: Logitech M330, som är extremt tyst och ganska liten, och SwiftPoint som är så liten att den bara hålls med fingertopparna.

Med MX Master 3 händer något unikt. Flera gånger kommer jag på mig med att glömma bort den. Den växer ihop med handen och märks inte. Det om något måste vara ett gott betyg. Den är visserligen ganska stor, men tummen får perfekt stöd av den lilla utbyggnaden och alla knappar sitter exakt rätt. Mushjulet är en historia för sig. Det är av metall och specialtillverkat i Schweiz med extremt noggranna toleranser. Det är tungt och det använder elektromagneter för att styra rullningen. Tanken är att man ska kunna sätta hjulet i spinn för att snabbt rulla ned tusentals rader i ett Excelark. Det fungerar. Sätts mushjulet i spinn kan det rulla i tio sekunder.

Det finns faktiskt ett mushjul till, vid tummen. Det används för att rulla i sidled. Även det är av metall, men fungerar som ett vanligt mushjul. Ofta är den här typen av specialfunktioner tämligen tröttande, men i detta fall fungerar det makalöst bra. Det sitter helt rätt placerat och när man vant sig vid funktionen är den svår att vara utan.

MX Master 3 kan vara ansluten till tre enheter samtidigt, antingen via Logitechs lilla usb-mottagare (en ingår) eller via Bluetooth. På undersidan sitter det en knapp för att välja enhet. Musen är uppladdningsbar via usb med en sladd som följer med. Batteriet räcker i cirka två månader.


+ Skön att hålla i
+ Tre enheter samtidigt
Dyr

Läs mer om Logitech MX Master 3


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En stor och tung mus med perfekt grepp. Fantastiskt mushjul och smarta funktioner.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Usb, Bluetooth
Antal knappar
7
Mått
51 x 84,3 x 124,9 mm
Vikt
141 g
Sensor
1000 dpi
Övrigt
Uppladdningsbar