Test av Logitech MX Ergo

Logitech MX Ergo

Styrkulan är tillbaka! Logitech MX Ergo är en moderna variant av det gamla klassiska styrdonet.

av #Mus #Logitech
8.3

MX Ergo är Logitechs första styrkula på många år. En styrkula kan beskrivas som en uppochnedvänd mus där det är själva kulan som rullas runt med fingrarna medan musen står stilla.

Vi är nog många som minns styrkulorna från förr och utseendemässigt har det inte hänt mycket. Det är under skalet som de stora nyheterna finns. MX Ergo är trådlös och har ett batteri som räcker i hela fyra månader. Den stödjer även Logitechs teknik Flow, vilket innebär att den kan vara ansluten till två datorer samtidigt (kräver en extra usb-mottagare) och står de intill varandra är det bara att dra pekaren till skärmkanten i den ena datorn och sedan styra pekaren i nästa dator.

MX Ergo är skön att hålla i och den gör skäl för namnet eftersom handen hamnar i en naturlig position på skrivbordet. Den håller hög byggkvalitet och känns gedigen. Musen vilar på en magnetisk platta som gör det enkelt att ändra vinkeln om så önskas. Visserligen krävs det någon dags tillvänjning innan Ergo känns naturlig, men med tiden är den oöverträffad för precisionsarbete.

Det finns fram- och tillbakaknappar samt en knapp för att ändra pekarens hastighet. Mushjulet kan även vickas åt sidorna för att skrolla i sidled. Tillsammans gör allt detta att MX Ergo är mycket väl lämpad för lugnt precisionsarbete. Ska det gå snabbare är Ergo inte perfekt. Den fungerar dåligt i spel eller för att navigera snabbt i datorn och då är det tydligt att vanliga möss är bättre. En styrkula ger inte samma känsla som en traditionell mus när pekaren ska flyttas snabbt och långt.


+ Exakt
+ Komfortabel
Kräver tillvänjning
Inte för snabba rörelser


Logitech MX Ergo finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om MX Ergo

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logitech MX Ergo är en bra mus som passar bäst för precisionsarbete. När det ska gå snabbt fungerar den inte lika bra.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Usb
Antal knappar
6
Mått
5,1 x 9,9 x 13,2 cm
Vikt
258 g