Test av Logitech MX Anywhere 3

Logitech MX Anywhere 3

Bästa resemusen.

av Markus Dahlberg #Mus #Logitech
9.0

Om Logitechs mus MX Master 3 nästan är den perfekta musen, är MX Anywhere 3 nästan den perfekt resemusen. Det här är en ganska liten trådlös mus som kan vara ansluten till tre enheter samtidigt. Vi har testat med vår test-pc, en iMac från 2015 och diverse datorer som har passerat testbänken. I samtliga fall är det enkelt att ansluta musen och att aktivera den för just den enheten.

På undersidan av musen sitter det en knapp för att byta dator. Den har tre lägen som vart och ett representerar en enhet som musen kan anslutas till. Det fungerar så smidigt och lättsamt att det nästan är svårt att beskriva. Musen kan anslutas via Bluetooth eller via Logitechs lilla usb-adapter Unifying. För att ansluta till Bluetooth är det bara att hålla knappen intryckt till det lägets lilla lysdiod blinkar. Då kan datorn anslutas till musen via Bluetooth.

Ibland behövs inte ens knappen för att byta dator. Det räcker att föra pekaren till skärmkanten, så hoppar den över till nästa dator. Detta är en funktion i Logitechs program Options som heter Flow. Den har funnit ett tag nu, men det är fortfarande fascinerande att det fungerar. Det går till och med att kopiera ett dokument i den ena datorn, flytta pekaren till den andra och klistra in det. För den som använder flera datorer är funktionen fantastisk.

MX Anywhere 3 är ganska liten och täcks helt av en kupad hand. För undertecknad som gillar små möss är storleken perfekt. Vi får de vanliga knapparna, som alla är programmerbara. Men mushjulet är något alldeles extra. Logitech har nämligen flyttat över det unika mushjulet från Master 3. Hjulet är av metall och ganska tungt. Det är något av ett precisionsinstrument eftersom det inte bara fungerar som ett vanligt mushjul, utan även har en snabbrullningsfunktion som i vissa fall är ovärderlig. Ett snurr på hjulet och det går till exempel att rulla ner genom hundratals rader i ett Excelark eller längst ner på en lång webbsida på någon sekund. Intill hjulet finns det en liten knapp för att ändra känsla i mushjulet från frirullning till rad för rad, men det är frirullningsläget som är jublande trevligt.

Det fasta batteriet laddas upp via en usb c-sladd. En laddning räcker i cirka 70 dagar. Det är bra men inte jättelänge, men musen fungerar fortfarande under laddning och en minuts laddning räcker till tre timmars drift.

Logitech tar bra betalt för sin mus, men för den som vill ha kvalitet som håller och som fungerar länge är det faktiskt billigt. Det blir också plus i kanten för Logitechs miljövänliga förpackning som helt igenom är av papper. Ingen plast, det gillar vi.


+ Hög kvalitet
+ Mushjulet
+ Tre enheter samtidigt
Dyr

Läs mer om Logitech MX Anywhere 3


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En liten mus full av ypperliga funktioner. Välbyggd, snygg och prisvärd.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Bluetooth, usb-mottagare
Antal knappar
6
Mått
10 x 6,5 x 3,4 cm
Vikt
99 g
Sensor
1000 dpi
Övrigt
Finns i färgerna ljusgrå, grafit och rosa