Den lidt hævede knap på toppen bruges til at ændre på musehjulets rulning.

Logitech G604 Lightspeed

Knapprik spelmus.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Logitech
6.8

Logitechs spelmus G604 har många goda företräden, men det finns bättre möss till samma pris.

G604 är så välformad att när man lägger handen på den för första gången, så känns det som att säga hej till en gammal vän. Logitech har verkligen fått till utformningen och det är särskilt det utsvängda stödet för tummen som är lyckat.

Det är ingen konst att komma i gång med musen, alla knappar till trots. Det är bara att sätta i usb-adaptern i datorn och sätta det medföljande batteriet i musen. Windows känner direkt av musen och den fungerar omedelbart. G604 kan även anslutas via Bluetooth, vilket är aningen krångligare – om än inte särskilt svårt.

Det är först nu som vi upptäcker de svaga sidorna hos G604. De rörliga delarna av musen är nämligen inte lika genomarbetade som musen i övrigt.

Mushjulet har två lägen: det traditionella där hjulet snurrar med små hack och ett helt fritt där rullningen sker utan motstånd. I det läget kan hjulet rulla i 15-20 sekunder när man sätter fart på det.

Det sitter en liten knapp nedanför mushjulet för att byta mellan de två lägena. Det hade varit bättre att bara hålla sig till frirullningsläget eftersom det är för svårt att rulla på hjulet med den normala inställningen. Det känns som om något tar emot när hjulet rullar i normalläget.

Mushjulet sitter aningen löst och vickar därför lite åt sidorna. Det gör att det rasslar lite när musen förs hastigt åt sidorna.

Det finns gott om knappar på G604. De sex som sitter intill tummen är så tätt placerade att det är svårt att hitta rätt bland dem. Alla knappar på musen kan programmeras med Logitechs utmärkta program som hör till.


+ Bra form
+ Många knappar
Misslyckat rullhjul

Läs mer om Logitech G604 Lightspeed


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logitechs spelmus är fint utformad, men mushjulet är inget vidare och vissa knappar är svåra att träffa rätt på.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Usb-adapter, Bluetooth
Antal knappar
15
Mått
13 x 8 x 4,5 cm
Vikt
135 g
Sensor
16 000 dpi