Logitech G603

Trådlös mus utan de vanliga nackdelarna

av Peter Skjovbjerg Jensen #Mus #Logitech
9.0

Trådlösa datortillbehör har alltid haft lite dåligt rykte. Den som förespråkar trådlösa möss för en seriös datorspelare eller någon som kräver hög precision i sitt arbete, möts med fnysande förakt. För mer extrem användning är det känt att trådlösa enheter inte kan mäta sig med kablade vad gäller precision och responstid.

Logitech G603 ställer dock denna vanföreställning på huvudet. Logitechs nya trådlösa mus har en responstid på en millisekund, vilket motsvarar vad de flesta bättre sladdförsedda möss klarar. Här finns inga märkbara fördröjningar mellan handens rörelse och pekarens framfart på skärmen.

G603 löser också nästa problem som brukar tala emot trådlösa enheter – batteritiden. Inställd på högsta prestanda räcker batterierna i 500 timmar. För de flesta räcker det dock att använda de lägsta inställningarna, och då räcker batterierna i ett och ett halvt år.

Lite dumt är det att det inte följer med några uppladdningsbara batterier. G603 drivs av två AA-batterier, som ju å andra sidan inte behöver bytas särskilt ofta.

AA-batterierna har dock en annan effekt: De gör musen ganska tung. G603 väger 135 gram, vilket är runt hektot mer än andra möss. Det låter kanske inte så mycket, men skillnaden är klart märkbar och vikten är något man måste vänja sig vid.

I övrigt är musens enkla form tilltalande och den ligger ovanligt skönt i handen.


+ Kort responstid
+ Lång batteritid
Tung
Ej uppladdningsbara batterier


Logitech G603 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Logitech G603

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Logitech G603 är en trådlös mus som saknar de vanliga nackdelarna som oftast förknippas med möss utan sladd. Småsaker gör att den dock inte kvalar in som den bästa trådlösa musen vi har testat.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Usb
Antal knappar
6
Mått
124 x 68 x 43 mm
Vikt
135 g
Sensor
Optisk, 12 000 CPI