Du kan indstille rullehjulets opførsel med knappen foran det.

Logitech G502 X Lightspeed

Om du kan undvara Bluetooth är G502 X Lightspeed en utmärkt mus för din bärbara dator.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Logitech
8.7

G502 X Lightspeed är en välbyggd mus från Logitech med ett bra utbud av knappar och funktioner.

Anslutningen är visserligen trådlös, men det går inte att använda Bluetooth. Istället ska mottagaren som medföljer anslutas till en ledig USB-port på datorn. Då fungerar det i gengäld direkt utan en massa krångliga inställningar.

G502 X Lightspeed laddas via en USB-C-port på musens framsida, och du kan använda musen även när den laddas. Med en Logitech-musmatta som har inbyggd trådlös laddning behöver du inte ens ha en sladden för att ladda. 

Det är ett nöje att använda de två primära knapparna. De avger ett litet hörbart klick och du får en tydlig känsla för när knappen är helt nedtryckt.

Musen har 13 knappar som kan programmeras och konfigureras via Logitechs tillhörande program. Vid tummarna sitter en knapp som är lite svår att nå, men i övrigt är alla knappar fint placerade.

Du kan själv välja om mushjulet ska rulla med märkbara hack, som de flesta andra möss, eller om du vill att det ska rulla steglöst om du ger det en snabb spinn. Knappen som växlar mellan de två lägena känns konstigt lös och lite instabil, men fungerade bra under tiden vi testade musen. Det är bra att kunna växla mellan de två olika inställningarna, eftersom den fria rullningen fungerar bäst för att till exempel zooma in och ut. Å andra sidan fungerar hackande rullning bäst om du ska använda hjulet för att välja en punkt i en lista eller byta vapen i ett skjutspel.

Musen fungerar bra tillsammans med en bärbar dator. Stäng bara av musen med knappen på undersidan och göm USB-mottagaren i ett hålrum på musens undersida, så är den enkel att slänga ner i en väska tillsammans med datorn.


+ Hjulets rullning kan växla läge

+ Bra knappar

–  Svårt att nå knappen på sidan

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Om du kan undvara Bluetooth är G502 X Lightspeed en utmärkt mus för din bärbara dator.

Specifikationer

Märke
Logitech
Antal knappar
13
Mått
13,1 x 7,9 x 4,1 cm
Vikt
102 g
Sensor
25.000 DPI