Logitech G305 Lightspeed

En bra och mångsidig mus med en utlovad batteritid på nio månader.

av #Mus #Logitech
8.0

Trådlösa möss är en trevlig uppfinning eftersom man slipper den ringlande sladden över skrivbordet. En nackdel är att de behöver batterier. Med G305 tar Logitech tag i detta lilla problem – den har nämligen en batteritid på hela nio månader. Detta trots att den bara rymmer ett enda AA-batteri.

G305 är enkelt utformad och finns i svart eller vitt. Förutom de två huvudknapparna finns det två knappar på vänster sida samt en liten knapp nedanför hjulet. Sidoknapparna används som vanligt för att hoppa fram eller tillbaka i program, medan den lilla knappen ställer in känsligheten – alltså hur snabbt pekaren rör sig över skärmen.

Anslutningen till datorn sker via en liten usb-sändare som kan förvaras bakom ett lock på musens undersida.

G305 är tillverkad av hård och ganska trist plast. En lite mer gummiaktig yta för att ge ett bättre grepp hade varit önskvärt. Byggkvaliteten är dock riktigt bra. Ingenting ger efter eller knirkar när vi trycker hårt eller vrider på musen.

Den som har stora händer uppmanas prova musen innan köp. Den är aningen mindre än traditionella möss och den är även lite lättare än va vid är vana vid. Det gör att den är lätt att ta med till en bärbar dator. Å andra sidan är den inte lika komfortabel att använda som en normalstor mus. Men som alltid när det gäller nya möss är det mycket av en vanesak. Efter ett tag med G305 i handen är detta ingenting vi tänker på.

Hjulet är räfflat och ger ett väl avvägt motstånd när man rullar på det för att bläddra fram och tillbaka på webbsidor eller i program.


+ Lång batteritid
+ Hög byggkvalitet
Ganska liten


Logitech G305 Lightspeed finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Logitech G305 Lightspeed

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logitechs mus är mindre än normalt. Den som kan leva med det får en bra och robust mus som är perfekt att ta med till en bärbar dator.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
USB/Bluetooth
Antal knappar
6
Mått
116,6 x 62,15 x 38,2 mm
Vikt
99 gram
Sensor
200–12 000 DPI