Musehjulet rager så højt op, at du kan se ind gennem det.

Logitech G Pro X Superlight 2

Logitechs lättviktsmus susar fram över underlaget, men ergonomin är inte riktigt på topp.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Logitech
8.0

Du behöver knappt röra vid G Pro X Superlight 2 innan musen glider iväg över musmattan. Den här slanka och eleganta musen har stora teflonytor på undersidan som avsevärt minskar friktionen mellan musen och underlaget, vilket ger en behaglig känsla när du använder den.

Samtidigt är Logitech-musen så lätt att det nästan känns som om någon har glömt att sätta in ett batteri i den. När vi använde strömbrytaren på undersidan av musen visade det sig lyckligtvis att så inte var fallet utan allt var klappat och klart. Därefter var installationen mycket enkel, vi anslöt bara den lilla USB-mottagaren till en ledig port på datorn, varvid musen och datorn hittade varandra direkt via den trådlösa anslutningen. Om du vill ta med dig musen kan du förvara USB-mottagaren i musens botten, där ett hålrum döljs av ett magnetiskt lock. Det finns ytterligare ett teflonbelagt skydd, så att du kan välja att byta ut det ursprungliga för att ytterligare minska motståndet mellan musen och underlaget så att den kan glida ännu lättare.

Både knappar och mushjul håller god kvalitet, men Logitech har gjort några märkliga designval som kan orsaka problem. Till exempel sticker mushjulet upp så mycket att man kan se igenom det. Det verkar riskabelt för en mus som är avsedd att bäras i en väska, där hjulets ”öga” lätt kan fastna på något och gå sönder.

De två knapparna på vänster sida av G Pro X Superlight 2 är placerade så långt fram att höger tumme vilar naturligt på den bakre knappen. Det finns dessutom ett mellanrum mellan de två knapparna så du måste flytta hela handen långt framåt på musen för att kunna nå den främre knappen. Det kan vara lite irriterande.

Logitechs program för Windows är bra och väldesignat vilket gör det lätt att hitta bland alla alternativ, som främst är tänkta för olika spelgenrer.


+ Väldigt lätt

+ Bra Windows-program

– Lite för högt mushjul

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Logitechs lättviktsmus susar fram över underlaget, men ergonomin är inte riktigt på topp.

Specifikationer

Märke
Logitech
Anslutning
USB-C
Antal knappar
5
Kabellängd
1,8 m
Mått
12,5 x 6,4 x 4 cm
Vikt
60 g
Sensor
25.000 DPI