Test av Logitech G MX518

Logitech G MX518

Logitech uppdaterar en gammal klassiker, men bara under skalet. Allt annat är exakt som i originalet från 2005.

av #Mus #Logitech
7.4

Logitechs mus MX518 är en av företagets bästsäljare. Den släpptes 2005 som en vanlig kontorsmus, men det var bland dåtidens datorspelare som den blev mest populär. Nu kommer den tillbaka i en uppdaterade version med samma namn.

Redan innan vi öppnar förpackningen med nya MX518 står det klart att det har hänt något under de 14 år som har gått. Lådan som musen ligger i är 3,5 gånger mindre än förpackningen som originalet såldes i. Miljöbelastningen har alltså minskat drastiskt, även om Logitech fortfarande använder en hel del plast.

Nya MX518 är till form och storlek identisk med föregångaren. Den har lika många knappar och de sitter på samma ställen. Logitech har inte rört någonting av det som en gång gjorde musen så populär, och det är bra tänkt. Formen är av någon anledning perfekt, och därför plockade Logitech fram de gamla originalverktygen från sitt kassavalv när det var dags att börja tillverka MX518 anno 2019. Det enda som skiljer på utsidan är skalet på ovansidan och logotypen. Knapparna har också blivit helsvarta. Originalskalets annorlunda målning som gjorde att den såg bucklig ut är borta. Den nya ovansidan är mörkt glittrande.

Även om MX518 ser knubbig sitter den som gjuten i handen. Den följer handens form och alla knappar sitter exakt rätt. Trots att all teknik under skalet är ny har Logitech lyckats med konststycket att få nya MX518 att väga exakt lika mycket som den gamla modellen – 101 gram.

Lite petigt kanske, men mushjulet i nya MX518 är inte lika bra som i originalet. Det låter mer och känns billigare. Dessutom ger sidornas gummibeläggning ett något bättre grepp i gamla MX518. Ytan där är strävare och aningen mjukare. Sladden har dock blivit tunnare och mer lättböjlig, och dessutom 20 centimeter längre.

Under skalet sitter Logitechs nya sensor Hero 16k som förstås är mycket känsligare än originalet. Skillnaden märks, men inte så mycket som man kan tro.

MX518 är fortfarande en prisvärd mus med potential att bli en ny favorit. I alla fall hos alla som står ut med en sladdansluten mus.


+ Perfekt passform
+ Bra allroundmus
+ Rimligt pris
Originalet duger fortfarande

Läs mer om Logitech G MX518


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

MX518 är fortfarande något av den perfekta musen. Det mesta är sig likt från originalet, men visst vill vi se en sladdlös variant.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
8
Kabellängd
2 m
Mått
13,1 x 7,3 x 4,3 cm
Vikt
101 g
Sensor
100 - 16 000 dpi