Test av Lexip PU94 3D Gaming Mouse

Lexip PU94 3D Gaming Mouse

Lexip har byggt en annorlunda mus med en liten styrspak för tummen.

av #Mus #Lexip
7.0

I många avseenden påminner Lexip PU94 mycket om en vanlig datormus. Den är designad för att passa högerhänta, den har sex programmerbara knappar och den har en effektiv lasersensor som gör att den läser av underlaget mycket bra – nästan oavsett material eller yta. Den tekniska prestandan är det verkligen inget fel på och via programmet i datorn konfigureras alla aspekter av hur musen ska fungera, inklusive färgen på den inbyggda ljuset.

I ett par avseenden skiljer sig dock Lexip PU94 från mängden, och det är här det avgörs om du kommer att älska eller hata den här musen. Till att börja med är hela musen instabil. Den kan tippas upp till 20 grader i alla ledder. Rent praktiskt betyder det att styrningen av pekaren kan kontrolleras med hög precision utan att musen behöver flytta en enda millimeter. Det räcker att tippa den i sidled eller framåt/bakåt.

På vänster sida finns det två stycken knappar för att exempelvis hoppa framåt och bakåt mellan webbsidor. Här finns det dessutom en programmerbar styrspak som kan användas för att styra olika funktioner i spel och vanliga program.

Det största problemet med PU94 är en ren designdetalj i samband med tumspaken, men detta tarvar en viss förklaring. Det finns tre vanliga sätt att hålla en datormus, vilket brukar kallas för grepp: handflata, fingertopp och klo. Handflatan är det vanligaste och det är när hela handflatan vilar på musens ovansida. Med fingertoppsgreppet är de fem fingertopparna de enda delarna av handen som är i kontakt med musen. Slutligen har vi klogreppet där användaren med väldigt krum hand enbart har handloven och fingertopparna på musen.

Så varför denna utläggning om sätt att hålla en datormus? Därför att det enda sättet att använda PC94 med någon form av styrsel är med klogreppet. Använder du handflatan når inte tummen styrspaken och med fingergreppet gör musens instabilitet att du råkar trycka in knappar när du försöker använda styrspaken eller vinkla musen.

Om du använder klogreppet och vill prova något nytt så erbjuder Lexip PU94 bra prestanda och spännande nya funktioner. Om du använder något annat grepp är de spännande nyheterna helt bortkastade, och då finns det både bättre och billigare möss på marknaden.


+ Hög precision
+ Innovativa funktioner
Kräver klogrepp
Dyr

Läs mer om Lexip PU94


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En extremt nischad produkt med bra prestanda och funktioner som kan vara bra i teorin men inte fungerar speciellt bra i praktiken.

Specifikationer

Märke
Lexip
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
6
Kabellängd
1,6 m
Mått
119 x 51 x 25 mm
Vikt
141 g
Sensor
Laser
Övrigt
Upplösning: 400 - 12000 dpi
Hastighet: 150 IPS
Acceleration: 30G