De sekskantede huller er med til at sænke vægten på musen.

HyperX Pulsefire Haste

Extremt lätt mus.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #HyperX
8.3

När vi packar upp Pulsefire Haste och lägger handen på den första gången känns det som om den är ett tomt skal. Musen väger nämligen bara 59 gram, kabeln borträknad. Det visar sig emellertid att den fungerar alldeles utmärkt.

En anledning till den låga vikten är att höljet är perforerat av hål på ovansidan. Till och med de båda musknapparna är till viss del genomborrade. Förutom att trolla bort några gram ger också hålen bättre ventilation och därmed blir handen aldrig svettig om man arbetar med musen under lång tid.

Undersidan av Pulsefire Haste är ovanligt glatt och i kombination med den låga vikten glider musen fram över underlaget oöverträffat lätt. Om glidet avtar över tid går det att byta ut de glatta silikonytorna som musen vilar på. Det följer nämligen med en extra uppsättning i lådan.

Om det inte vore för de två tumknapparna på vänster sida vore musen helt symmetrisk.

Det finns inga särskilda specialfunktioner i Pulsefire Haste. I HyperX vanliga inställningsprogram Ngenuity går det att ställa in pekarens hastighet samt att ändra knapparnas funktioner. Det finns inte särskilt mycket att ändra, men det går i alla fall att byta plats på höger- och vänsterknapparna – bra för dig som är vänsterhänt.

650 kronor är ganska mycket för en i grunden traditionell mus som, förutom till det yttre, inte bjuder på annat än de mest grundläggande funktionerna.


+ Ovanligt lätt
+ Glatt undersida
Dyr

Läs mer om HyperX Pulsefire Haste


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En lätt mus som glider ovanligt smidigt på underlaget. Programmerbara knappar, men inga överraskningar.

Specifikationer

Märke
HyperX
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
6
Kabellängd
1,9 m
Mått
12,3 x 6,7 x 4 cm
Vikt
84 g
Sensor
16 000 dpi