Den dobbelte trådløse ladestation er ekstraudstyr. Den koster cirka 500 kroner.

HyperX Pulsefire Dart

Trådlös spelmus med många funktioner.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #HyperX
8.6

De flesta möss är konstruerade med en ovandel gjord i ett stycke plast. De två huvudknapparna är alltså delar av samma stycke plast som utgör musens ovansida. Så är det inte med HyperX Pulsefire Dart. Varje knapp är en egen detalj, även höger- och vänsterklicksknapparna. Det innebär att det är lite lättare att trycka ned dem även om fingret inte träffar helt rätt på knapparna. Detta är framför allt en fördel om det är många olika personer, med olika handstorlekar, som använder musen.

Pulsefire Dart är en stor mus för högerhänta. Tummen vilar på en liten utbyggnad på musens vänstra sida och musen är väl anpassad till handen. En yta med gummiremsor ger extra bra grepp om musen.

För ovanlighetens skull kan Dart anslutas på olika sätt till datorn. Antingen kopplas den in med en sladd till usb, eller så tar man bort sladden och använder den lilla trådlösa usb-mottagaren i stället. I Windows märks det ingen skillnad på vilket sätt som används, så den trådlösa varianten är säkerligen den som blir populärast. När vi använder den trådlöst märks det tydligt hur lätt musen faktiskt är. Den glider obehindrat över underlaget och den känsliga sensorn fungerar bra även på blanka bordsytor.

Såväl mushjulet som logotypen under handen lyser i kulörta färger. Allt styrs via programmet Ngenuity, som finns att hämta via Microsoft Store i Windows 10. I programmet kan inte bara färgerna ställas in, utan även pekarens hastighet och knapparnas funktioner. Ngenuity är enkelt uppbyggt och det är lätt att se vad som ställs in.

Pulsefire Dart innehåller ett uppladdningsbart batteri, som kan laddas upp på två sätt: antingen med usb-kabeln eller genom att den helt enkelt ställs på en laddplatta för trådlös laddning. HyperX gör en egen laddplatta kallad HyperX ChargePlay Base, men det går förstås bra med vilken annan laddplatta som helst – bara den stödjer Qi-standarden. Det räcker att musen laddas upp under några minuter för att det ska gå att köra vidare. ChargePlay Base kan ladda två enheter samtidigt, till exempel en mobiltelefon och Pulsefire Dart. Den kostar runt 750 kronor och har en formgivning som hänger ihop med HyperX:s övriga sortiment. Den krävs dock inte och det finns billigare alternativ som går lika bra.

Batteritiden är inte den längsta vi har sett i en mus, men ingen behöver vara rädd för att strömmen tar slut för snabbt. Under våra tester har musen fungerat under en hel arbetsvecka på en laddning.


+ Bra ergonomi
+ Trådlös laddning
Dyr

Läs mer om HyperX Pulsefire Dart


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HyperX Pulsefire Dart är en spelmus med många bra funktioner, men priset är också därefter.

Specifikationer

Märke
HyperX
Kabel/trådlös
Kabel/trådlös
Anslutning
Usb (kabel / adapter)
Antal knappar
6
Kabellängd
1,8 m
Mått
124,8 x 73,9 x 43,6 mm
Vikt
112 gram uden kabel
Sensor
800 / 1600 / 3200 DPI