Test av Sound BlasterX Siege M04

Sound BlasterX Siege M04

Skön och exakt mus som är trevlig att jobba med

av Christian Slot #Mus #Creative
8.8

För en gammal datorräv för namnet Sound Blaster tankarna till ljudkort och kanske datorhögtalare. Creative, som ligger bakom varumärket Sound Blaster, gör dock mycket annat nu för tiden, till exempel möss. Sound BlasterX Siege M04 är en mus som lever upp till märkets kvalitet och mer därtill.

Bra att hålla i
Sound BlasterX Siege M04 har sju knappar: de två musknapparna, en knapp i rullhjulet, tre knappar vid tummen och slutligen en liten knapp intill rullhjulet för att byta mellan de tre tillgängliga lägena för hur känslig musen ska vara, det vill säga hur snabbt underlaget läses av – vilket påverkar pekarens hastighet på skärmen.

Det här är en förhållandevis stor mus som är bekväm att jobba med. Det beror delvis på det mönstrade gummit på sidorna som ger en skön känsla. Fullt lika bra är det inte att sidoknapparna är svåra att nå och flera som har testat musen måste flytta på fingrarna för att nå dem.

Hög precision
I programmet Sound Blaster Connect går det att välja känslighet (max 12 000 dpi) med de tre inställningarna via knappen vid mushjulet. Här går det även att ställa in mer specialiserade inställningar som, polling rate (hur ofta musens position rapporteras till datorn) samt acceleration. Denna fintrimning må låta fånig, men den som precisionsjobbar med bilder eller video vet vad noggrannhet betyder.

Slutligen går det även att i programmet ställa in hur musen ska lysa. Längs kanten mot bordet går det en ljusslinga som kan lysa i alla tänkbara färger.

Sound BlasterX Siege M04 finns att köpa här via Prisjakt


+ Behaglig att hålla i
+ Justerbar känslighet
+ Bra program
Svårt att nå sidoknapparna

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Sound BlasterX Siege M04 är en pålitlig kompis på skrivbordet, särskilt vid med noggrant och pilligt arbete.

Specifikationer

Märke
Creative
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
7
Mått
13,5 x 6,7 x 4,3 cm
Vikt
143 gram
Sensor
Optisk
Övrigt
12 000 dpi, justerbar i programmet