Cooler Master MasterMouse S

Bra och billig mus för datorspelare

av #Mus #Cooler Master
7.7

Cooler Master MasterMouse S märks knappt när vi lägger den på skrivbordet intill datorn. Den svarta plasten och den basala formen lockar inte blickarna till sig precis. Musen ser ut som vilken genomsnittlig mus som helst och den är varken bättre eller sämre att hålla i än andra möss. Även om den är överraskande lätt framstår den som en traditionell standardmus av det något billigare slaget där ergonomin helt har glömts bort.

Men när den ansluts till datorn inser vi att den inte är en lågprismus av tveksam kvalitet. Med ett klick på knappen nedanför rullhjulet går det att ändra mellan fyra känslighetslägen mellan 400 och 7200 dpi, vilket påverkar hur snabbt pekaren rör sig över skärmen. För den som spelar datorspel är detta en viktig funktion.

Musen fungerar så fort den ansluts till datorn, men det är först med de tillhörande drivrutinerna som den lever upp till sin fulla potential. Via dem går det till exempel att ändra färgen på det i musen inbyggda led-ljuset. Räcker inte det kan ljuset ställas in att hela tiden skifta färg. Viktigare är dock inställningen av musens totalt sex knappar – två till vänster och fyra på ovansidan. Även känsligheten kan fintrimmas ytterligare.

För den som söker en mus för spel är Master MasterMouse S ett riktigt bra val med hög funktionalitet till ett attraktivt pris. Ska du bara ha en ny mus till datorn rent allmänt är det svårt att hitta några större fördelar med Cooler Masters mus.

Cooler Master MasterMouse S finns att köpa här via Prisjakt


+ Snabb
+ Bra drivrutiner
+ Billig
Inga ergonomiska egenskaper

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Enkel standardmus till datorspelare, men den passar inte till så mycket annat.

Specifikationer

Märke
Cooler Master
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
6
Kabellängd
1,8 meter
Mått
11,7 x 6,4 x 3,8 cm
Vikt
0,121 kg inkl kabel
Sensor
PixArt PMW3330 Optical
Övrigt
DPI: 400 - 7200