MasterMouse Pro L har utbytbara paneler för bättre grepp.

Cooler Master MasterMouse Pro L

Smart mus med utbytbara paneler för optimalt grepp.

av Torben R. Simonsen #Mus #Cooler Master
9.5

Det är inte varje dag vi packar upp en mus som MasterMouse Pro L. Bara namnet gör oss nyfikna – mästarmusen Pro L. Förväntningarna infrias direkt. Det går nämligen att bygga om musen med utbytbara paneler för att den ska passa optimalt i handen. Funktionen är även bra för vänsterhänta eftersom musen kan anpassas för det också.

Med hjälp av panelerna går det att få ett bättre grepp om man önskar det. De är av samma plastmaterial som musen i övrigt med en lätt rå yta, vilket ytterligare ser till att musen inte glider en ur händerna medan man spelar. Det är enkelt att byta ut panelerna och duger inte de som följer med går det att skriva ut egna med hjälp av 3d-ritningar som Cooler Master tillhandahåller.

Avancerade drivrutiner hör förstås till och de är ovanligt enkla att använda. Det är bara att dra kommandon till knapparna för att programmera dem. Det går även att styra ljuset som lyser upp mushjulet samt musens undersida. Med funktionen Storm Tactix går det att koppla ytterligare funktioner till musen från spel eller vanliga program.

Det enda vi egentligen inte gillar är placeringen av dpi-knappen, med vilken pekarens hastighet ställs in. Den sitter nämligen på undersidan, vilket inte är optimalt för den som snabbt vill byta pekarhastighet i ett spel. Den traditionella placeringen nedanför rullhjulet är definitivt att föredra.

I övrigt är detta en snabb mus som läser av underlaget med stor precision. Den reagerar prompt på varje klick och eftersom den är anpassningsbar både fysiskt och elektroniskt passar den till mycket.


+ Anpassningsbar
+ Lätt att ställa in
+ Bra program
Underlig placering av dpi-knappen


Cooler Master MasterMouse Pro L finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer MasterMouse Pro L

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Snabb och känslig mus med bra funktioner för personliga inställningar - även fysiskt.

Specifikationer

Märke
Cooler Master
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
8
Kabellängd
1,8 meter
Mått
12,5(13,0) x 6,78 x 3,8 cm
Vikt
127 gram
Sensor
Avago PMW3360 Optical
Övrigt
Utbytbara paneler