Du styrer musemarkørens bevægelser ved hjælp af rullen øverst på RollerMouse Pro.

RollerMouse Pro Wireless

RollerMouse Pro kan ersätta din traditionella mus och bli din handleds bästa vän.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Contour
9.0

RollerMouse Pro är definitivt inte en datormus i traditionell mening. Istället för att knuffa runt en plastkloss på bordet styr du muspekaren på skärmen med hjälp av en rulle monterad på en plastplatta.

Här finns alla knappar som du känner igen från din vanliga mus. Under den stora scrollen finns till exempel en lite mindre rulle som fungerar på samma sätt som det vanlig mushjulet. RollerMouse Pro kräver en hel del tillvänjning på grund av sin speciella design, men när du väl har lärt dig att använda den har den flera fördelar. 

Din handled får en mer vilsam position tack vare det inbyggda mjuka handledsstödet. Du behöver inte heller röra dina fingrar lika krampaktigt för att kunna nå och trycka på knapparna.

Efter ett par veckors arbete med RollerMouse Pro åtta timmar om dagen märkte vi att belastningen på handleden visserligen hade blivit mindre, men att vi plockade fortfarande fram den traditionella datormusen när vi behövde göra sådant som krävde precision, till exempel när vi behövde använda bildbehandlingsprogram.

RollerMouse Pro finns i både en trådlös och en trådbunden version. Vi testade den trådlösa versionen som ansluts till datorn via en liten Bluetooth-adapter som ansluts till en ledig USB-port på datorn.


+ Avlastar handleden

+ Enkel att ansluta

– Inte speciellt bra för precisionsarbeten

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

RollerMouse Pro kan ersätta din traditionella mus och bli din handleds bästa vän.

Specifikationer

Märke
Contour