Du kan styre lyset i ROG Gladius III med en knap i bunden eller med musens indstillingsprogram.

ASUS ROG Gladius III

ROG Gladius III är en bra datormus, men priset är lite i överkant om du inte har behov för att kunna byta reservdelar på din mus.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Asus
8.2

ASUS ROG Gladius III är en mus som är skapad för att hålla i riktigt många år. Det medföljer nämligen två reservdelar och ett litet verktyg i paketet, så att du själv kan byta kontakterna under musens knappar när de en gång i framtiden är utslitna.

I vårt testlaboratorium har vi haft samma datormus i nästan 15 år, så du kan nog räkna med att ha sällskap av ROG Gladius III ett par årtionden eller mer.

Priset är lite högre än vi skulle ha gissat utifrån musens kvalitet och funktioner. Det beror förmodligen framför allt på de extra kontakterna, eftersom det inte finns någonting spektakulärt med själva musen.

ROG Gladius III är tillverkad i slät plast, så även om den passar bra i handen kan den glida runt lite i ditt grepp. Musen har inte en symmetrisk design utan har en lätt kurva så att den formar sig efter höger hand, så om du använder vänster hand kan den kännas lite avig. Det finns en trådlös version, men den vi testade kopplas till datorn med en mjuk tygkabel som inte trasslar ihop sig särskilt lätt även om du packar ner musen och tar den med dig.

Det finns inga speciella knappar på musens ovansida. Förutom de två stora knapparna och mushjulet finns bara ett par knappar vid tummen för att exempelvis hoppa fram och tillbaka mellan webbsidor, och du kan ställa in musens precision i fyra olika steg med ett snabbt tryck på knappen bakom mushjulet.

Tre områden av musen är upplysta och du kan ändra ljusets mönster genom att trycka på en knapp som sitter längst ned på musen.


+ Ligger fint i handen

+ Praktisk tygsladd

– Hal yta

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

ROG Gladius III är en bra datormus, men priset är lite i överkant om du inte har behov för att kunna byta reservdelar på din mus.

Specifikationer

Märke
Asus
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
6
Kabellängd
1,8 meter
Mått
12,3 x 6,8 x 4,4 cm
Vikt
79 gram
Sensor
19.000 DPI