Test av Asus ROG Gladius II

Asus ROG Gladius II

Komfortabel mus från Asus ROG, som fokuserar på utbytbar hårdvara.

av #Mus #ASUS
8.5

Förkortningen ROG i Asus mus Gladius II står för Republic of Gamers, men även om fokus är datorspel kan även vi andra som inte primärt spelar så mycket ha nytta av den. Det här är nämligen en på många sätt utmärkt mus. Den är skön att hålla i, även om den inte är så stor.

Priset är ett par-tre hundra kronor högre än vad vi normalt är beredda att betala för en mus av den här kvaliteten. Det höga priset beror bland annat på att Gladius II kan plockas isär och att det följer med en uppsättning extra så kallade brytarsocklar, det vill säga de kontakter som sitter under musknapparna. De kontakter som sitter på plats från början klarar 50 miljoner klick. Räcker inte det går de alltså att byta ut för att få lika många till. Även klickmotståndet kan justeras och så är sladden avtagbar. Dessutom följer det med ett litet resefodral.

Det sitter tre knappar på sidan vid tummen. Det är dels de vanliga framåt-/bakåt-knapparna, dels en knapp för att byta upplösning, eller i praktiken hur snabbt pekaren rör sig. Medan knappen hålls nedtryckt dras pekarens hastighet ner för högre precision i spel eller program. Det gör det lättare att exempelvis sikta i ett actionspel.


+ Skön att hålla i
+ Utbytbara delar
+ Bra sensor
Dyr


Asus ROG Gladius II finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Asus ROG Gladius II

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En riktigt bra mus, som dock i första hand vänder sig dem som har behov av att kunna byta ut reservdelar. Om inte, finns det lika bra möss till lägre priser.

Specifikationer

Märke
ASUS
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
Usb
Antal knappar
7
Kabellängd
1 + 2 meter
Mått
12,6 x 6,7 x 4,5 cm
Vikt
110 gram
Sensor
Optisk, 12 000 CPI