Det lille joystick sidder langt fremme på siden af musen og kan være lidt svært at nå.

ASUS ROG Chakram

ROG Chakram är en allsidig mus som kan anslutas till datorn på tre olika vis.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Asus
9.1

ASUS ROG Chakram är en av de mest mångsidiga möss vi har testat. Du bestämmer själv om du vill använda musen trådlöst via Bluetooth eller tillsammans med den medföljande USB-adaptern – och om du föredrar kabelanslutning ansluter du helt enkelt kabeln till USB-C-porten i musens ”nos”. Du bestämmer.

Som grädde på moset kan du dessutom välja om du vill ladda musen med hjälp av kabeln eller trådlöst som en mobiltelefon. Du måste dock själv skaffa fram en trådlös laddare.

Förutom de goda anslutningsmöjligheterna erbjuder musen även en liten styrspak på sidan. Den kan användas som ett slags styrning i spel, men du kan också använda den för att exempelvis flytta markören i ett textdokument istället för att använda piltangenterna.

Musen ligger otroligt bra i handen. Det är bara joysticken som sitter lite slarvigt placerad, så vi fick flytta handen på sidan av musen för att nå den med tummen. Vid vanlig användning är musen utmärkt. Det finns en liten hylla på sidan som du kan vila tummen på, och det är faktiskt mer behagligt än att låta den glida över musmattan som med andra möss. Det är en designdetalj som vi gärna vill se lite mer av. Musen är förhållandevis lång och passar bäst för lite större händer.

ASUS ROG Chakram lyses upp inifrån av färgat LED-ljus i tre olika zoner. Ljuset i zonerna kan styras oberoende av varandra med det utmärkta tillhörande inställningsprogrammet för Windows.


+ Fritt val av anslutning

+ Bekväm tumhylla

– Svårt att nå joysticken

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

ROG Chakram är en allsidig mus som kan anslutas till datorn på tre olika vis.

Specifikationer

Märke
Asus
Kabel/trådlös
Kabel, trådløs, Bluetooth
Anslutning
Kabel, trådløs, Bluetooth
Antal knappar
6
Kabellängd
1,8 meter
Mått
13,3 x 7,7 x 4,3 cm
Vikt
121,6 gram (uden kabel)
Sensor
16.000 DPI