Siderne er belagt med gummi for at give et bedre greb om musen.

AOC GM530

GM530 är en utmärkt datormus, men du kan få lika bra möss till ett rimligare pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #AOC
8.1

AOC GM530 är en enklare datormus som de flesta kan vara nöjda med till ett rimligt pris.

Anslut bara musen till en ledig USB-port på datorn och avvakta i några sekunder så är den är redo att användas. USB-kabeln är klädd med tyg vilket ser lite exklusivt ut, och musen ger intrycket av att vara tillverkad av bra material.

Musens grundläggande form är symmetrisk, däremot är knapparna placerade så att de passar höger hand. Musen har gummibelagda sidor för att ge ett bra grepp trots den släta och ganska hala plasten på ovansidan.

På AOC:s hemsida finns det ett program för att konfigurera musen. Programmet har en del trevliga grundfunktioner och du kan bland annat skapa profiler där du kan ge musknapparna olika funktioner. Det hade däremot varit trevligt om musknappen för att växla mellan profiler hade suttit på musens ovansida i stället för – som nu – på dess undersida. Det är lite irriterande att behöva lyfta och vända musen varje gång man vill byta till en anan profil för att till exempel växla mellan olika specialfunktioner i program. I programmet kan du också justera  det färgglada ljuset som syns på musens baksida.

Prismässigt ligger musen något lägre än de bästa mössen. Om du letar efter en bra mus till ett rimligt pris rekommenderar vi AOC:s egen lågprismus, GM500, som vi testade för en tid sedan.


+ Gummisidor ger bra grepp

+ Rejäl byggkvalitet

– Profilknappen är svår att nå

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

GM530 är en utmärkt datormus, men du kan få lika bra möss till ett rimligare pris.

Specifikationer

Märke
AOC
Kabel/trådlös
Kabel
Anslutning
USB
Antal knappar
7
Kabellängd
1,8 m
Mått
12,1 x 6,4 x 4 cm
Vikt
101 g
Sensor
16.000 DPI