Netflix har sin egen knap på fjernbetjeningen, så dens app kan åbnes med et enkelt tryk.

Xiaomi Mi Box S

Mi Box S spelar upp högupplöst video med utmärkt kvalitet, men operativsystemet körs inte helt friktionsfritt.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespelare #Xiaomi
7.9

Mi Box S från kinesiska Xiaomi gör det enkelt att titta på film i Ultra HD-upplösning på TV:n.

Den lilla svarta lådan behöver bara kopplas till en skärm med en HDMI-kabel för att förvandla även en halvgammal plattskärm till en modern Smart TV. Operativsystemet på Mi Box S är Android TV vilket innebär att du får bra funktioner från Googles produktutbud, till exempel möjligheten att använda Chromecast. Öppna bara en av de många appar i mobilen som stöder Chromecast. Tryck på Chromecast-ikonen och välj att strömma videon till Mi Box S.

Du kan också starta en film från boxen med hjälp av fjärrkontrollen. Android TV har överskådliga och bra menyer och du kan själv välja vilka tjänster du vill har som genvägar på hemskärmen. Du kan till exempel se rekommendationer för det senaste innehållet på Netflix eller You­Tube. Fjärrkontrollen har inte så många funktioner, men här finns vad som behövs och det är enkelt att navigera i boxens menyer. Det händer ibland att menyn tvekar lite innan den gör vad du ber den om, så det hade nog gjort underverk med en aningen snabbare processor.

Som tur är finns det inte samma tvekan när du tittar på film eller TV via Mi Box S. Allt som vi testade att spela upp visades flytande och snyggt, oavsett om det var Full HD eller ­Ultra HD.

Google Assistent har fått en egen knapp. Genom att trycka på den kan du tala in kommandon och till exempel be dina smarta lampor i hemmet att dämpa ljuset, så att du är redo att se en film på Mi Box S.


+ Inbyggd Chromecast

+ Bra operativsystem

– Lite tvekan i menyer

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mi Box S spelar upp högupplöst video med utmärkt kvalitet, men operativsystemet körs inte helt friktionsfritt.

Specifikationer

Märke
Xiaomi
Anslutning
HDMI, USB
Format
RM,MOV,VOB,AVI,MKV,TS,Mp4,3D
Lagringsutrymme
8 GB
Nätverk
Wi-Fi 5
Vikt
148 gr
Mått
9,5 x 9,5 x 1,7 cm