Skuffen til Blu-ray-skiver sidder gemt bag den store frontplade, der klapper ned, når du skal have adgang til skuffen.

Sony UBP-X800M2

Bildkvaliteten är enastående, men spelaren är inte bra på så mycket mer än att spela Blu-ray-filmer.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespelare #Sony
7.3

Bildkvaliteten är helt otrolig i Sonys Blu-ray-spelare UBP-X800M2, men du kommer att bli besviken om du vill använda den till mer än att titta på Blu-ray-filmer. Spelaren kan hantera både traditionella Blu-ray filmer i Full HD och de speciella Blu-ray-skivorna i Ultra HD.

Vi spelade Bohemian Rhapsody, filmen om rockbandet Queen, i både Full HD och Ultra HD – även kallat 4K. Båda såg ungefär lika fantastiska ut i soffan på cirka 3,5 meters avstånd från en 55-tumsskärm. När vi gick riktigt nära framträdde dock detaljerna i 4K-bilden klarare än i Full HD. Vi kunde plötsligt se detaljer som skäggstubb och porer i huden helt skarpt i närbilder. Bildkvaliteten ligger långt över vad vi har sett på streamingtjänster som Netflix eller HBO Max.

Det inbyggda mediespelar-systemet faller dock ganska platt. Du kan köra Netflix och YouTube och spela upp filmer från ett USB-minne, en dator på nätverket eller en NAS. Det är allt. Du kan inte installera fler appar, och de få som redan finns presenteras på en lite tråkig översiktssida. UBP-X800M2 är främst avsedd för uppspelning av fysiska medier, men dessa kan du spela upp många av: CD-, DVD-, Blu-ray-,
4K Blu-ray- och Super Audio-CD-skivor med högupplöst ljud.


+ Oslagbar bildkvalitet

+ Spelar upp många format

– Få streamingalternativ

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Bildkvaliteten är enastående, men spelaren är inte bra på så mycket mer än att spela Blu-ray-filmer.

Specifikationer

Märke
Sony
Anslutning
HDMI, USB
Format
Blu-ray, Blu-ray 4K
Nätverk
Ethernet, Wi-Fi
Fjärrkontroll
Ja