Du kan styre musikken med knappen på fronten, men det er nemmest at bruge en app.

Sonos Amp

En liten stereoanläggning för att spela trådlös musik i vanliga, passiva, högtalare.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespelare #Sonos
9.7

Sonos har i över ett årtionde dominerat marknaden för trådlös musik i flera rum hemma. De har hela tiden hållit så hög kvalitet att inte ens Apple rår på dem och numera är Sonos synonymt med trådlös musik för konsumentbruk.

Sonos Amp är till skillnad från företagets flesta andra produkter inte en högtalare utan en liten musikspelare med inbyggd förstärkare. Den är framtagen för att fungera med ett par vanliga, så kallade passiva, högtalare. Det vill säga sådana som annars ansluts till en stereoförstärkare av mer traditionellt snitt.

Sonos Amp har prestanda nog för att driva stora golvhögtalare och det gör de med den äran. Beroende på högtalare blir ljudet maffigt.

Det går att spela musik från datorn eller en nätverkshårddisk, men Sonos har även byggt in en lång rad musik- och radiotjänster i sin app för Android och iOS. Det går till exempel att knyta det egna kontot på Spotify till appen.

En viktig förklaring till Sonos framgångar är den utmärkta enkla styrningen via appen. Det är lätt att spela upp samma musik i flera rum, om man har flera Sonosenheter, eller flytta musiken från rum till rum.

Sonos Amp är en mycket diskret kub med sidan 21 centimeter. Den ser ut att hålla sedvanlig hög Sonoskvalitet och det bådar gott. Jag själv köpte mina första Sonoshögtalare för tolv år sedan och de fungerar fortfarande perfekt och de ser ut som om de vore tillverkade förra veckan.


+ Kraftfull förstärkare
+ Bra app för musikstyrning
Dyr

Läs mer om Sonos Amp


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En riktigt bra och mycket välbyggd förstärkare till vanliga högtalare. Styrs av Sonos fantastiska app.

Specifikationer

Märke
Sonos
Typ
Musikströmning
Anslutning
Phono, HDMI Arc, högtalare
Format
Mp3, Flac med flera
Nätverk
802,11b/g, Apple AirPlay 2
Fjärrkontroll
Gratis app til iOS, Android og Windows
Vikt
2,1 kg
Mått
21,7 x 21,7 x 6,4 cm
Övrigt
125 W, 8 ohm