Fjernbetjeningen har mange knapper, men man bruger stort set kun piletasterne i midten til at finde indhold på boksen.

Nokia Streaming Box 8000

Nokia Streaming Box 8000 är en utmärkt underhållningslösning att ansluta till TV:n eller en datorskärm.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespelare #Nokia
9.3

Nokia Streaming Box 8000 är en ­liten TV-box som visar innehåll från tjänster som Netflix och YouTube i snygg 4K-upplösning.

Allt du behöver för att komma igång finns i lådan. Förutom den lilla svarta Streaming Box 8000 får du även en HDMI-kabel, fjärr-kontroll och ett par AA-batterier.

Operativsystemet är Android 10 och fungerar oklanderligt, bland annat tack vare den utmärkta fjärrkontrollen. De kommunicerar via Bluetooth, så de måste parkopplas när du startar Streaming Box 8000 första gången. Som tur är krävs det bara att du håller två knappar på fjärrkontrollen intryckta.

Startskärmen på Streaming Box 8000 visar genvägar till appar och innehåll från Netflix, och du kan själv flytta runt det mesta så att du bara ser de appar och tjänster du använder oftast. Du kan dessutom hämta spel och appar i Google Play Butik som är en del av operativ-systemet. Vid installationen föreslår boxen att du ska installera appar för de mest populära streamingtjänsterna i ditt område – i vårt fall var det bland annat de nationella TV-stationerna.

Navigeringen flyter snabbt och smidigt när du navigerar på menyn och allt är skarpt och snyggt, och det gäller även video. Vi körde 4K-filmer från både YouTube och Netflix, och allt spelades upp snyggt och flytande. Den lilla lådan har goda anslutningsmöjligheter: Det finns både kabelnätverk, HDMI, USB-C och en gammaldags USB-A-port. Det gömde sig en lite tråkig överraskning i nätverksporten. När vi mätte överföringshastigheten fick vi en snabbare anslutning till nätet med det trådlösa nätverket än med en nätverkskabel. Nätverksporten kan bara överföra 100 Mbit/sekund, trots att det idag är vanligast med tio gånger så hög hastighet via
kabel. 100 Mbit är dock fortfarande tillräckligt för att strömma video i 4K-upplösning.


+ Bra videokvalitet

+ Utmärkt operativsystem

– Långsamt kabelnätverk

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Nokia Streaming Box 8000 är en utmärkt underhållningslösning att ansluta till TV:n eller en datorskärm.

Specifikationer

Märke
Nokia
Anslutning
HDMI, AV, Ethernet, Audio Out, USB-C, USB-A
Lagringsutrymme
8 GB
Nätverk
Wi-Fi 5
Fjärrkontroll
Ja
Vikt
250 g
Mått
11,2 x 11,2 x 2,4 cm