Næsten alt kan klares ved at hoppe rundt i menuerne med cirkelknappen foroven.

Google Chromecast with Google TV

Det blir inte mycket enklare att streama innehåll till en TV än med Chromecast with Google TV.

av Morten Skeldal Østergaard #Mediespelare #Google
9.2

Chromecast with Google TV är ett enkelt sätt att förvandla en äldre TV till en toppmodern Smart TV. Om du har provat tidigare versioner av Chromecast kommer du nog känna igen designen här: Det är en liten plastbit som ansluts till en HDMI-port på tv:n och i andra änden ska den ha ström via en USB-kabel. Om din TV har en ledig USB-port kan du få ström från den, annars går det lika bra att använda en vanlig mobilladdare som du sätter i ett vägguttag.

Chromecast with Google TV kan användas som tidigare versioner av Google Chromecast genom att trycka på Chromecast-ikonen i en videoapp, till exempel Netflix, på mobilen. Om mobilen och Chromecasten är i samma nätverk kan du spela upp det valda innehållet på TV:n. Mobilen fungerar i praktiken som en fjärrkontroll.

Det nya med Chromecast with Google TV är att den har ett eget operativsystem, Google TV, som kan styras med den medföljande fjärrkontrollen. Detta gör det enkelt att hoppa mellan
flera tjänster, så att du kan starta en TV-serie på HBO Max direkt efter att du har sett en film på Netflix. Innehållet presenteras för alla tjänster du har installerat, så att du kan välja mellan olika tips utan att öppna varje tjänst. Fjärrkontrollen är väldigt enkel, men den gör det den ska och det finns plats för speciella knappar för att öppna YouTube och Netflix.

Vi saknar bara en möjlighet – att spela upp våra egna videor från en extern hårddisk.


+ Enkel streaming

+ Bra operativsystem med fjärrkontroll

– Svårt att spela upp egna filmer

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Det blir inte mycket enklare att streama innehåll till en TV än med Chromecast with Google TV.

Specifikationer

Märke
Google
Anslutning
USB-C, HDMI
Lagringsutrymme
8 gigabytes
Fjärrkontroll
Ja
Vikt
56,7 gr
Mått
16,2 x 6,1 x 1,25 cm