Sony Action Cam FDR-X3000

Robust actionkamera för utomhusaktiviteter.

av Mikkel Jacobsen #Kameror #Sony
9.0

Sony Action Cam är en så kallad actionkamera, det vill säga en liten videokamera som är byggd för att tåla tuffa tag utomhus i skidbacken eller monterad på en cykel. Det är ju populärt att filma sina aktiviteter nu för tiden och med Action Cam klarar man det mesta. Den kostar en del men kvaliteten är också därefter.

Det inspelade materialet håller hög kvalitet både vad gäller ljud och bild och det fina är att bilden är lugn oavsett hur mycket kameran skakar under inspelningen. Det är en viktig poäng eftersom tanken med en kamera av denna typ är att den monteras på en hjälm, ett cykelstyre eller på kroppen för att spela in det man gör utan att man under själva skeendet bryr sig om kameran. Därför är det viktigt att kameran är lättskött och det är Action Cam först efter ett tag. Det gäller alltså att träna på att hantera den innan det är dags att filma.

Videofiler av en så pass hög kvalitet som den här kameran kan spela in tar mycket plats och därför är det smart att köpa till ett riktigt maffigt microSD-kort för att inte begränsa inspelningarna för mycket. Kortet måste vara på minst 32 gigabyte, men rekommendationen är det fyrdubbla. Ett snabbt sådant kostar uppåt 1000 kronor, men det är det värt.

Robust
FDR-X3000 är byggd för att tåla elementen och lite regn eller damm är inget att bry sig om. Det följer med en rad tillbehör, bland annat ett undervattenshölje, ett armband och hållare. Kameran kan också fästas på ett vanligt kamerastativ. En kul detalj är den externa sökaren som påminner om ett förvuxet armband. Med det på handen är det lätt att se vad som filmas. Värt att notera är att det inte visas någon bild på själva kameran utan endast på den externa sökaren.

Kameran kan anslutas till en dator via den usb-kabel som följer med och det går även att använda en app i mobilen för att hantera kameran. Det tar ett tag att para ihop enheterna, men när det väl fungerar är det smidigt.

Sony Action Cam FDR-X3000 finns att köpa här via Prisjakt


+ Bildkvaliteten
+ Robust
+ Sökaren
Kräver viss träning

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Action Cam FDR-X3000 passar fint för alla som gillar att sporta och som vill filma under tiden.

Specifikationer

Märke
Sony
Typ
Actionkamera
Upplösning
2160p
Minneskort
Micro SD, Micro SDHC, Micro SDXC, MS Micro
Anslutning
Usb, micro HDMI
Video
X AVC S, MP4