Sandbergs ActionCam 4K

Sandberg ActionCam 4K

Sandbergs ActionCam 4K är på papperet en billig actionkamera som kan spela in i hög upplösning, det är dock svårt att se det när resultatet beskådas på en annan skärm än den inbyggda.

av #Kameror #Sandberg
6.1

Actionkameror har blivit populära tillbehör i dessa tider när allt alla gör ska ut på YouTube. Med de små kamerorna som fästs på en hjälm, ett cykelstyre, runt bröstkorgen eller i stort sett var som helst, är det enkelt att dokumentera snorklingen, cykelturen, slalomåket och så vidare. Sandberg ActionCam 4K är ett i sammanhanget billigt alternativ som på papperet spelar in i hög upplösning.

Sanningen är tyvärr en annan. Under optimala ljusförhållanden blir videokvaliteten acceptabel, men så fort det blir lite skummare ljus blir filmerna oskarpa och korniga. Rör man på sig, vilket är en av tankarna med en actionkamera, blir resultatet lika suddigt. Det är ingen större vits att köpa en actionkamera som bara tar bra bilder när man står stilla.

Det som talar för Sandbergs kamera är priset och att det följer med i stort sett alla tillbehör som behövs. Här finns monteringssatser för cykelstyre, hjälmar och kamerastativ. Det följer med beslag som kan limmas fast var som helst och det ingår ett undervattenshus som håller tätt ned till 30 meters djup.

Kameran är dock lätt att hantera. Det tar inte många minuter innan man lär sig hur de fyra knapparna används för att byta inspelningsläge, till exempel mellan video och stillbild, eller för att ändra inspelningsupplösning.

Kameran kan anslutas till en dator för att fungera som en webbkamera, men den funktionen är mer än lovligt krånglig eftersom Windows 10 inte känner igen kameran.


+ Många tillbehör
+ Lätt att använda
Bildkvaliteten haltar
Krånglande funktioner


Sandberg ActionCam 4K finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om ActionCam 4K

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Billig actionkamera med många funktioner och tillbehör. Lätt att hantera, men videokvaliteten är inget vidare.

Specifikationer

Märke
Sandberg
Typ
Actionkamera
Upplösning
16 MP
Zoom
Nej
Minneskort
MicroSD
Anslutning
Micro USB, Micro HDMI
Video
3840 x 2140 pixel (30 fps), 2704 x 1520 pixel (30 fps), 1920 x 1080 pixel (60 fps), 1280 x 720 pixel (90 fps)
Blixttyp
Ingen
Skärm
2 tum
Mått
5,8 x 3,9 x 2,4 cm
Övrigt
Flera monteringsbeslag, undervattenshus, laddsladd för usb, cykelbeslag, hjälmbeslag, putsduk, billaddare