Bilderna matas ut på kamerans ena kortsida.

Canon Zoemini C

Canons minikamera skriver ut tagna bilder direkt, men bildkvaliteten är inget vidare.

av Morten Skeldal Østergaard #Kameror #Canon
4.3

Canon har gjort en modern variant av den gamla Polaroidkameran. Zoemini framkallar dock inte bilderna, utan skriver ut dem på ett speciellt papper med termisk teknik – det vill säga värme.

Papperen köps i buntar om 20 eller 50 ark för 169 respektive 300 kronor och finns bara i storleken 2×3 tum (5,1 x 7,7 centimeter). De är klistriga på baksidan för att enkelt kunna fästas i ett album eller på en vägg.

Kameran är enklast tänkbara. Här finns bara en optisk sökare och ingen zoom. Det finns en knapp för att ändra bildformatet till 2×2 tum, annars är utlösaren den enda knappen. I den större modellen Zoemini S kan blixten ställas in och det sitter en ljusring kring linsen för att lysa upp ansiktet vid porträttbilder. S har en kamera på åtta megapixeI, övrigt är modellerna identiska.

Processen från att ta en bild tills den är utskriven tar knappt en minut. Bildkvaliteten är ganska låg med urvattnade färger och lätt kornigt resultat. Men småbilder av det här slaget kan vara kul i rätt sammanhang, till exempel på en fest. Det kräver dock viss övning att ta skarpa bilder eftersom det är en liten fördröjning från att utlösaren trycks ner tills det att bilden tas.

Bilderna kan sparas på ett micro-sd-kort (ingår inte) och det går även att skriva ut via den tillhörande appen i mobilen. Det går att knäppa bilder via appen och det finns en rad effekter, ramar, och annan grafik som tillsammans med text kan läggas på bilderna.

Zoemini C är ett kul nöje, men knappast mycket mer än så.


+ Direktutskrift av bilder
Låg kvalitet
Dyra utskrifter

Läs mer om Canon Zoemini C


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Canons minikamera skriver ut tagna bilder direkt, men bildkvaliteten är inget vidare.

Specifikationer

Märke
Canon
Typ
Digitalkamera/skrivare
Upplösning
5 megapixel
Minneskort
microSD
Mått
121 x 80,3 x 21,5 mm
Vikt
188 g
Övrigt
Skrivarupplösning: 314 x 600 dpi