Test av Urbanista London

Urbanista London

Högkvalitativa in ear-lurar.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Urbanista
9.4

Ett halvår efter de lyckade in ear-lurarna Athens är svenska Urbanista tillbaka med ett par hörlurar som skickar små chockvågor genom branschen. De sätter något av en ny standard med sina nya hörlurar London.

Det som gör att London sticker ut är att kvaliteten inte alls matchar prislappen. De är alldeles för bra.

Även London är ett par så kallade in ear-hörlurar, det vill säga att hörlurarna är utformade som öronproppar som trycks in i örongången och hålls på plats av ytterörats vindlingar. I örat-lurar borde det heta på svenska. De är hur som helst trådlösa och laddas upp via det etui som följer med. Inget unikt i detta, utbudet av liknande hörlurar är minst sagt monumentalt numera.

Men direkt när vi packar upp hörlurarna känns det att detta är något särskilt. Den sträva matta plasten, som både lurarna och etuiet är tillverkade av, känns nästan mjuk vid beröring. Fingrarna trivs och det är lätt att greppa locket och fälla upp det. De med magneter fästa hörlurarna är lätta att få ur. Lurarnas lite ovanliga form (som påminner starkt om AirPods Pro) gör att de omedelbart hamnar rätt i örat. De sitter fast och skönt och märks knappt.

Parningen via Bluetooth är enkelt överstökad och om det inte fungerar finns etuiets enda knapp till hjälp – en resetknapp på insidan.

Väl på plats fortsätter överraskningarna: Det låter väldigt bra. Ljudet är fylligt och även om prioriteten ligger på basfrekvenserna lever hela ljudet och det låter stort och fritt. Det är inte långt bort från de betydligt dyrare klassledarna. Urbanista har även lyckats få till en brusreducering som gör skäl för namnet. Yttre ljud dämpas förvånansvärt effektivt. Funktionen imponerar. Det finns även genomhörning, vilket inte är så dumt om man vill höra vad någon säger.

Något annat som gör London speciella är att det inte finns någon app. Alla funktioner styrs direkt via de beröringskänsliga knapparna – en på varje lur. Två tryck på vänster lur startar musiken. Ett tryck sänker ljudvolymen. Ett långt tryck på höger lur aktiverar brusreduceringen, och så vidare. Det fungerar bättre än i någon annan hörlur som vi har testat. En annan bra funktion är att musiken tystnar när hörlurarna tas loss.

Enda anmärkningen med styrningen är att det inte går att byta låt på något annat sätt än att be telefonens digitala assisten att göra det. Det är inte särskilt smidigt, så det blir till att ta fram telefonen.

Batteritiden på fem timmar är klart godkänd med tanke på att brusreduceringen drar en hel del ström.

Urbanista har hittat en egen liten nisch med sina senaste hörlurar: hög kvalitet till ett pris som borde oroa konkurrenterna. Urbanista London är inget annat än en fullträff.


+ Fin ljudkvalitet
+ Bra brusreducering
+ Fungerande styrning
+ Rätt pris

Läs mer om Urbanista London


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Urbanista karvar ut en egen nisch på marknaden med London. Genomgående hög kvalitet till ett smakligt pris. Bravo!

Specifikationer

Märke
Urbanista
Frekvensområde
20 -20 000 Hz
Batteritid
5 /25 h (hörlurar / laddetui)
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb c (laddning)
Vikt
2x 4,7 / 45 g (lurar / etui)