Test av Urbanista Athens

Urbanista Athens

Vattentäta sportöronproppar med uppladdningsbart etui.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Urbanista
8.4

Simma tusen meter med favoritmusiken i öronen. Det är fullt möjligt med in ear-lurarna Athens från svenska Urbanista. De små propparna är vattentäta och de lossnar inte i första taget.

Själva hörlurarna är riktigt små och ser ut som små tillplattade bollar som sitter fast i proppen som ska sitta i örongången. Det följer med tre uppsättningar silikonproppar i olika storlekar. Det som gör att lurarna sitter så bra fast är en liten silikonbåge som trycks in i örats vindlingar. Bågen är mjuk och när luren vrids på plats spänner den fast mot ytterörat. Det fungerar riktigt bra och hur vi än försöker rubbas inte propparna det minsta. Det följer med en uppsättning lite mindre bågar samt två silikonringar utan bågar.

Som med alla true wireless-lurar följer det med ett uppladdningsbart etui att förvara propparna i. Fullt laddat räcker det till för att ladda propparna tre gånger, vilket ger en sammanlagd driftstid på 32 timmar. Inte illa.

På varje propp finns det en knapp som är lika stor som själva hörluren. Knapparna har de vanliga funktionerna för att styra musiken och svara på samtal. De är enkla att nå och det är faktiskt skönt med fysiska knappar. Kontrollen blir bättre när det känns att en knapp trycks in. Tyvärr är knapparna alldeles för hårda, vilket gör att hela proppen kläms in i örat när man trycker på dem. Det är inte skönt och särskilt oangenämt blir det när man måste trycka två gånger i följd för att byta låt.

Ljudkvaliteten är okej, men inte mer. Det går att spela högt utan att ljudet distorderas, men ljudet lever aldrig ut. Det är aningen beslöjat hela tiden. Under simning, löpning eller andra sporter, till vilka dessa lurar är anpassade, duger ljudkvaliteten dock mer än väl.

Vid telefonsamtal klagar den man pratar med på lite burkigt ljud. Det är ett vanligt fenomen när de små mikrofonerna hamnar så långt från munnen.

Laddningsetuiet är ett av de bästa vi har provat. Den är stramt och elegant i alla sin enkelhet och det är framför allt lätt att öppna, och det är dessutom härligt lätt att plocka ur hörlurarna.

Athens gör sitt jobb, men det är svårt att komma förbi de där hårda knapparna.


+ Små
+ Sitter ordentligt fast
Hårda knappar
Beslöjat ljud

Läs mer om Urbanista Athens


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Riktigt små hörlurar som sitter ordentligt fast i örat. Aningen beslöjat ljud.

Specifikationer

Märke
Urbanista
Batteritid
8 h
Kabellängd
21 cm (laddsladd)
Anslutning
Usb c (laddning)
Vikt
6+6 / 40 g (lurar/etui)
Övrigt
IP67