Mikrofonen kan fällas upp när den inte används.

Turtle Beach Recon Spark Gaming Headset

Turtle Beach Recon Spark är ett rimligt prissatt headset.

av Morten Skeldal Østergaard #Hörlurar och headset #Turtle Beach
7.4

Recon Spark från Turtle Beach känns vid första bekantskapen dyrare än vad det är. Det sitter skönt, det är enkelt att använda och det känns välbyggt.

När det ansluts till datorn dyker det dock upp en del svagheter. Både basen och diskanten är ganska klena i ljudbilden och detaljrik musik låter lite platt. De olika instrumenten flyter ihop och det är svårt att urskilja dem i ljudmassan. Trots det höjer sig dock Recon Spark över de allra billigaste budgetlurarna du kan hitta i lågprisbutikerna.

Hörlurarna lyckas nämligen väldigt bra med att presentera mellanregistret, det vill säga där den mänskliga rösten normalt återfinns. Därför fungerar de utmärkt för samtal via exempelvis Skype.

Mikrofonen sitter på en liten arm som kan fällas upp när den inte behövs. Det följer med en förlängningskabel som separerar mikrofon- och ljudkontakterna för att passa i normala ljudkort.

Recon Spark passar inte för musikälskaren, men söker du ett headset som duger till ljuden i Windows, videor på YouTube och videosamtal, kan Turtle Beachs headset vara intressant.


+ Komfortabelt
+ Fin samtalskvalitet
Låg ljudkvalitet

Läs mer om Turtle Beach Recon Spark Gaming Headset


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett bra headset med tanke på priset, men förvänta dig inte hifi-ljud.

Specifikationer

Märke
Turtle Beach
Frekvensområde
20Hz – 20kHz
Kabellängd
1,5 meter
Anslutning
3,5 mm telepropp