Test av Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3

Sonys uppdaterade hörlurar har marknadens bästa brusreducering. Dessutom är de fyllda med smarta funktioner.

av #Hörlurar och headset #Sony
9.8

Plötsligt känns det som om jag går omkring med ett ljudrum på huvudet. Alltså ett sådant där rum med mjuka koner på väggarna som absorberar alla ljud. Känslan av absolut tystnad är märklig. Sony WH-1000XM3 är nästan lika bra på att trolla bort omgivande ljud.

Sony sätter nu en helt ny nivå när det gäller brusreducering i hörlurar. Giganten på området, Bose med sina hörlurar i QuietComfort-serien, har under flera år satt standarden för brusreducerande hörlurar. Nu är de frånåkta så det ryker om det. Sony har lyckats med konststycket att verkligen dämpa alla typer av ljud. Via den tillhörande appen, som är ovanligt bra och funktionsrik, går det att ställa in flera nivåer av brusreducering för att passa miljön man befinner sig i. Vi har aldrig hört, eller inte hört, något liknande. Allt yttre ljud bara försvinner,

WH-1000XM3 är också de första hörlurarna som har en pekstyrning som faktiskt fungerar. Ett drag uppåt på höger kåpa och ljudvolymen höjs. Ett drag nedåt och ljudet sänks. Dra åt sidorna för att hoppa mellan låtar och knacka till för att starta eller stoppa musiken. Det fungerar otroligt bra.

Men inte nog med det. WH-1000XM3 fungerar med Google-assistenten. Den startas med ett längre tryck på den ena av de två knappar som finns på vänster kåpa, och sedan är det bara att fråga hur varmt det är ute, tända lampan i vardagsrummet eller vad man nu vill. Även detta fungerar otroligt bra, även om det fortfarande känns udda att gå omkring och snacka med döda ting.

Ljudkvaliteten är mycket hög och i de flesta fall blir ljudet fylligt och tydligt. Vid en direkt jämförelse med våra referenslurar P7 från Bowers & Wilkins kommer de dock till korta. P7:an påverkar knappt ljudet alls och lyckas därmed få fram fler nyanser och, om man så vill, ett renare ljud. Detta är dock finlir och WH-1000XM3 får klart godkänt, särskilt som ljudkvaliteten bibehålls även när brusreduceringen dras på.

Laddningen sker via en usb c-port och batterierna räcker runt 30 timmar. Om man inte vill nöta på batteriet kan hörlurarna kopplas till ett vanligt hörlursuttag via den audiokabel som följer med. Det följer även med ett etui att förvara allt i.

Ska vi klaga lite är kåporna väl täta och det blir svettigt om öronen vid långa lyssningspass. Dessutom är ju priset formidabelt, men det är faktiskt högst motiverat.


+ Otrolig brusreducering
+ Lättstyrda
+ Omfattande app
Dyra


Sony WH-1000X M3 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Sony WH-1000XM3


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bästa brusreduceringen på marknaden. Härligt ljud och en bra app som är proppfull med funktioner.

Specifikationer

Märke
Sony
Frekvensområde
4 - 40 000 Hz
Batteritid
30 timmar
Kabellängd
1,2 m
Anslutning
Bluetooth 4.2, audiokabel
Vikt
225 g
Övrigt
Etui, laddsladd för usb c, audiokabel