Magneter sørger for at holde headsettet på plads i æsken, når det lægges til opladning.

Sony WF-1000XM4

Sonys hörlurar har ljudkvalitet och brusreducering i en klass för sig.

av Morten Skeldal Østergaard #Hörlurar och headset #Sony
9.4

Sonys nya trådlösa hörlurar har både bra ljud och ännu bättre brusreducering, men priset är högt.

Du kan växla mellan aktiv brusreducering och bakgrundsljud i headsetet genom att trycka på den vänstra luren. Brusreduceringen är enastående och stänger nästan helt ute externa ljud.

Funktionen för bakgrundsljud fungerar däremot inte riktigt lika bra. Den ska se till att du kan höra vad som händer omkring dig även när du har headsetet i öronen. Den släpper visserligen in ljudet från omgivningen via de inbyggda mikrofonerna, men skapade också ett våldsamt susande i ljudbilden när vi använde headsetet i ett rum med några egentligen ganska lågmälda datorfläktar.

På höger hörlur kan du starta och stoppa uppspelningen av det du lyssnar på med en lätt beröring och ljudkvaliteten är i toppklass. När vi lyssnade på musik som vi hört många gånger la vi ändå märke till nya detaljer i ljudbilden. Trots den ringa storleken lyckas de prestera basljud med bra genomslagskraft.

De små gummipropparna som klämmer fast hörlurarna i öronen är monterade när du tar ut WF-1000XM4 ur asken. Om de inte passar dina öron medföljer ytterligare två uppsättningar i olika storlekar.

Du laddar headsetet genom att placera det i den lilla laddasken, som även har ett inbyggt batteri så att du kan ladda lurarna även när du inte har ett eluttag.

Laddningen är ganska effektiv: Efter drygt 10 minuter i asken hade headsetet tillräckligt med ström för att spela i drygt två timmar. Vid full laddning utlovar Sony upp till nio timmars lyssningstid, men så höga siffror nådde vi aldrig.


+ Bra ljud

+ Utmärkt brusreducering

– Susande bakgrundsljud-funktion

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Sonys hörlurar har ljudkvalitet och brusreducering i en klass för sig.

Specifikationer

Märke
Sony
Frekvensområde
20 - 20.000 Hz
Batteritid
Op til ni timer
Anslutning
Bluetooth 5.2
Vikt
2 x 20 gram