Sony Walkman NWZ-WS613

Trådlösa hörlurar för sport som sitter ordentligt fast och som är vattentäta må låta som en bra idé, men Sony har inte lyckats fullt ut.

av Mikkel Jacobsen #Hörlurar och headset #Sony
5.0

Sony Walkman NWZ-WS613 är ett par trådlösa hörlurar för alla som sportar. De är av öronproppstyp och lurarna hänger ihop via en båge som går över nacken. De sitter väl fast när man exempelvis springer.

De har fyra gigabyte inbyggt minne för musikfiler och då behövs ingen mobiltelefon för att spela musik. De kan även anslutas till mobil eller liknande via Bluetooth. Då går det också att svara på inkommande samtal – det finns en inbyggd mikrofon i lurarna.

Osköna
Ljudkvaliteten är bra och duger gott för att spela musik. Dessvärre är de inte sköna att bära under någon längre tid. De känns klumpiga och Bluetooth räcker inte till för att till exempel låta telefonen ligga vid handduken när man simmar några varv i poolen. De tål vatten och då är det bra att det går att spara favoritmusik direkt i lurarna.

Det följer med en fjärrkontroll som sätts fast på ett finger. Även den tål vatten och sitter väl fast eftersom höljet är av gummi. Via fjärren går det att justera ljudvolymen, stoppa musiken och byta låt.

Den fina ljudkvaliteten och den smidiga lilla fjärrkontrollen uppväger dock inte det faktum att ingen lär vilja ha på sig Sonys lurar under någon länge tid. De är inte alls sköna att bära länge.

Sony Walkman NWS WS613 finns att köpa här via Prisjakt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det finns goda idéer bakom Sony Walkman NWZ-WS613, men de är tyvärr inte sköna att bära under någon längre tid.

Specifikationer

Märke
Sony
Batteritid
Max 8 timmar
Kabellängd
Trådlösa
Anslutning
Bluetooth, usb
Vikt
237 gram