Test av Skullcandy Venue

Skullcandy Venue

Trådlösa hörlurar med brusreducering till ett överkomligt pris.

av #Hörlurar och headset #Skullcandy
8.8

Skullcandy tonar ner sina hörlurar allt mer. När nu Venue är här får vi ett par hörlurar som knappt märks alls. Borta är de stora knapparna från Crusher och tidigare modellers avantgardistiska design är ett minne blott. Venue är avskalat ren och kåporna helt släta och enfärgade.

Poängen med Venue är brusreduceringen. De ska alltså trolla bort omgivande ljud medan man lyssnar på musik eller ser på film. Det fungerar sådär. Visst försvinner en del av bakgrundsljudet, men det finns många andra lurar som lyckas bättre med det. Vi uppskattar dock funktionen under en längre flygresa och har man en gång vant sig vid brusreducerande lurar på sådana resor finns det ­ingen väg tillbaka.

Annars har Skullcandy återigen gjort ett par trevliga hörlurar som det är lätt att bli vän med. De är sköna att bära i timtal, enkla att använda och de fungerar lika bra med som utan sladd. Batteritiden är bortåt ett dygn.

Knapparna på kåporna har möj­ligen blivit lite väl små. Fingrarna hittar dem inte lika lätt som på Crusher, men de är enkelt utformade och lätta att lära – trots att flera av dem har dubbla funktioner.

En spännande funktion är att Venue fungerar tillsammans med appen Tile, som vi känner igen från nyckelbrickor som används för att via internet leta upp borttappade nycklar. Systemet fungerar bra, men är knappast det som säljer Venue.

Synd att Skullcandy har valt laddning via micro-usb. Nu är det usb c som gäller och det vore skönt att bara behöva släpa med sig en typ av ­kabel.

Ljudet är klart godkänt för vardagsbruk med musik och film. Finsmakaren klagar dock på klen detaljrikedom och en enkel ljudbild.


+ Sköna
+ Brusreducering
Micro-usb

Läs mer om Skullcandy Venue


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sköna trådlös hörlurar som med utmärkt ljud och hyfsad brusreducering. Smakligt pris.

Specifikationer

Märke
Skullcandy
Frekvensområde
20 - 20000 Hz
Batteritid
24 h
Kabellängd
120 cm
Anslutning
Bluetooth, audiokabel
Övrigt
Snabbladdning, Tile