Test av Skullcandy Indy

Skullcandy Indy

Trådlösa öronproppar med 16 timmars batteritid och laddare och fodral i ett.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Skullcandy
7.8

Skullcandy gör ofta roliga hörlurar som fungerar utmärkt med modern musik. De är oftast inte särskilt finstämda utan ganska grovhuggna i sin ljudbild, med betoning på bas och mellanregister. Så också denna gång när även Skullcandy ser sig kallade att ge sig in i det getingbo av tråd­lösa öronproppar som Apple har orsakat sedan de lanserade sina AirPods.

Dessvärre går det bara sådär den här gången för Skullcandy. Indy känns taffliga redan innan vi hinner få upp dem ur fodralet. Det är nämligen ganska klumpigt och tillverkat av enkel grå plast. Det är onödigt svårt att få ur lurarna ur fodralet. Magneterna som håller fast dem är starka och det är svårt att få grepp om själva lurarna.

Silikonskydden kring öronpropparna är utbytbara och finns i tre storlekar. Mer udda är att det även finns en silikonfattning för ytterörat för att lurarna, som är ganska stora, ska sitta fast ordentligt. Tanken är god, men här uppenbarar sig det största problemet med Indy – att få dem att sitta skönt. Till en början passar de inte alls, men efter ett tag lär man sig knepet för att få dem på plats. De måste vridas på plats för att den yttre silikonringen ska hamna rätt i ytterörat.

Detta till trots är det hart när omöjligt att få dem att sitta bra. Om de ­bara kunde komma in lite längre i örongången skulle ljudet bli mycket bättre. Då är ljudbilden klassisk Skullcandy, det vill säga kraftfull bas, fylligt mellanregister och lite tamare diskant. Men eftersom det är svårt att få propparna på plats blir ljudet lidande. Dessutom ger mikrofonerna inte särskilt bra ljud och den man pratar med klagar ofta på att det låter otydligt.

Annars finns det mycket att gilla här. Batteritiden på utlovade totalt 16 timmar hålls lätt och den kombinerade asken och batteriladdaren är smart, om än långt ifrån unik. Skullcandy har också lyckats ovanligt väl med styrningen. Propparna är tryckkänsliga och det räcker att nudda höger eller vänster lur för att höja/sänka ­volymen. Ett längre nudd byter låt. Det fungerar perfekt.

Å andra sidan är det mindre roligt att Skullcandy håller fast vid gamla Micro-usb för laddningen av fodralet. Nu är det ju usb c som gäller i allt ­högre grad.

Trots att Indy är mindre än hälften så dyra som Apples AirPods är det svårt att rekommendera dem rakt av. Har du turen att ha öron som passar dem får du ett par trevliga lurar, annars finns det bättre alternativ.


+ Rimligt pris
+ Bra ljud för modern musik
Enkel ljudbild
Dåligt mikrofonljud

Läs mer om Skullcandy Indy


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Stora proppar till rimligt pris, men som är svåra att få på plats i öronen. OM de passar blir ljudet klart godkänt. Halvdan samtalskvalitet.

Specifikationer

Märke
Skullcandy
Frekvensområde
20 - 20000 Hz
Batteritid
16 h
Kabellängd
-
Anslutning
Bluetooth 5.0, Micro-usb (laddning)
Vikt
10,5 g
Övrigt
Laddare/fodral